Και οι μαθήτριες στη λαϊκή εξέγερση στο Ιράν: «Αν δεν ενωθούμε, θα μας σκοτώσουν» φωνάζουν και πετάνε τις μαντίλες τους - Δείτε βίντεο

Διάφορα βίντεο κάνουν το γύρο των social media που δείχνουν μαθήτριες να κουνάνε τα χιτζάμπ φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταπίεσης των γυναικών και της αστυνομικής καταστολής

Δεν έχουν τέλος οι διαμαρτυρίες στο Ιράν μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί. Στη μάχη μπαίνουν και οι μαθήτριες οι οποίες πετάνε τις μαντίλες τους κι ενώνουν τις φωνές τους με τις υπόλοιπες γυναίκες και άνδρες σε μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση υποστήριξης στις διαδηλώσεις που κατακλύζουν τη χώρα εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Διάφορα βίντεο κάνουν το γύρο των social media που δείχνουν μαθήτριες να κουνάνε τα χιτζάμπ φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταπίεσης των γυναικών και της αστυνομικής καταστολής.

Στο Καράτζ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στα δυτικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, κορίτσια ορισμένα από αυτά χωρίς χιτζάμπ φέρεται να ανάγκασαν έναν εκπαιδευτικό υπάλληλο να φύγει από το σχολείο τους.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα τις δείχνουν να φωνάζουν «ντροπή σου» και να πετάνε στον άνδρα, όπως φαίνεται, άδεια μπουκάλια νερού μέχρι να τον βγάλουν έξω από την πόρτα.

Σε ένα άλλο βίντεο από το Καράτζ ,ακούγονται μαθητές να φωνάζουν: «Αν δεν ενωθούμε, θα μας σκοτώσουν έναν έναν».

Παράλληλα, στην πόλη Σιράζ τη Δευτέρα, δεκάδες μαθήτριες έκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο ενώ κουνούσαν τις μαντίλες τους στον αέρα και φώναζαν «θάνατος στον δικτάτορα» εννοώντας τον Ανώτατο Ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Διαμαρτυρίες από μαθήτριες πραγματοποιήθηκα και σήμερα, Τρίτη στο Καράτζ, την Τεχεράνη και τη Σακέζ.

Μαθήτριες φωτογραφήθηκε επίσης μέσα στις τάξεις τους να στέκονται χωρίς να φοράνε χιτζάμπ.Ορισμένα μάλιστα είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια κάνοντας μια άσεμνη χειρονομία προς τα πορτρέτα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ και του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

Ιραν

Οι διαμαρτυρίες των μαθητριών ξεκίνησαν λίγες μόνο ώρες αφότου ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, έσπασε τη σιωπή του για τις ταραχές και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για ενορχήστρωση των «ταραχών». Έδωσε επίσης την πλήρη στήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν στις διαδηλώσεις με βίαιη καταστολή.

Πηγή: skai.gr