Σοκ στην Ιαπωνία: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε - Δείτε βίντεο

Δεν παρουσιάζει καμιά ένδειξη ζωής, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σοκ στην Ιαπωνία, καθώς πυροβόλησαν πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη Νάρα.

Ο 67χρονος βετεράνος πολιτικός, διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφού κατέρρευσε αιμορραγώντας.

Το πυροσβεστικό σώμα επιβεβαίωσε ότι ο βετεράνος πολιτικός, δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη και βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ως δύο πυροβολισμούς, που χτύπησαν τον Άμπε στο στήθος και στον λαιμό. Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης.

Πρόκειται για άνδρα 42 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Άμπε Σίνζο

Δείτε βίντεο από την επίθεση

Ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης εκφωνούσε ομιλία ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Γερουσίας μεθαύριο Κυριακή όταν δέχθηκε τα πυρά, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Άμπε, έμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020).

Στο Τόκιο εσπευσμένα ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα - Ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του – νυν βουλευτή του κόμματός του – Σίνζο Άμπε, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

«Θλίψη» και «σοκ» εκφράζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ιαπωνία, ο Ραμ Εμάνιουελ, εξέφρασε σήμερα «θλίψη», προσθέτοντας πως τον «σόκαρε» η επίθεση ενόπλου εναντίον του ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

«Είμαστε όλοι θλιμμένοι και σοκαρισμένοι για την επίθεση με σφαίρες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Άμπε Σίνζο. Ο Άμπε-σαν υπήρξε εξαιρετικός ηγέτης της Ιαπωνίας και αταλάντευτος σύμμαχος των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση και ο αμερικανικός λαός προσεύχονται να είναι καλά ο Άμπε-σαν, η οικογένειά του και ο ιαπωνικός λαός», ανέφερε ο κ. Εμάνιουελ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,