Κλείσιμο

Ουκρανία: Ολονύχτιο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο Κίεβο

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Νικόπολη - Καταστράφηκε μία ακόμη ενεργειακή εγκατάσταση

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν όλο το βράδυ πλήττοντας την πόλη Νικόπολη στην Περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, πραγματοποιώντας επιθέσεις με ρουκέτες και πυροβολικό. Από τους βομβαρδισμούς σημειώθηκε καταστροφή σε μία ακόμη ενεργειακή εγκατάσταση με αποτέλεσμα τρεις οικισμοί να μείνουν χωρίς ρεύμα. Ωστόσο, από το νέο μπαράζ επιθέσεων δεν υπήρξαν θύματα.

Οι νέοι αυτοί βομβαρδισμοί έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τις σφοδρές ρωσικές επιθέσεις χθες Πέμπτη με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, οι οποίοι αποφεύγουν την αεράμυνα και επιφέρουν μεγαλύτερες ζημιές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άμαχοι. 

 Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο Κίεβο

Την ίδια ώρα, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στο Κίεβο αποκαταστάθηκε το πρωί της Παρασκευής μετά το μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, σύμφωνα με τον Serhii Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου.

«Δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος. Η παροχή νερού είναι σε κανονική λειτουργία. Η παροχή θερμότητας αποκαθίσταται», είπε. «Από τις 7:50 π.μ., το 30% των καταναλωτών είναι χωρίς θέρμανση. Οι εργασίες αποκατάστασης διήρκεσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζονται τώρα».

Μετά το μπαράζ των ρωσικών βομβαρδισμών, το 15% της πρωτεύουσας έμεινε προσωρινά χωρίς ρεύμα, δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Παράλληλα, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ολόκληρη την περιοχή του Χάρκοβο, εκτός από μερικές κοινότητες.

Πηγή: skai.gr