Επιτάχυνση της πολιτικής μετάβασης στη Συρία ζητούν οι χώρες του Κόλπου
Να επιταχυνθεί η πολιτική μετάβαση στη Συρία, ζήτησε σήμερα το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), μετά τη διήμερη σύνοδό του, επικαλούμενο τη συνέχιση της αιματοχυσίας και των καταστροφών στη χώρα.

Ζήτησε άμεσες κινήσεις από τη διεθνή κοινότητα για να σταματήσουν οι σφαγές και έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για το λαό της Συρίας, ενώ αξίωσε να σταματήσει η ανάμειξη του Ιράν.

Παράλληλα αμφιβολίες εκφράζει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ, Moshe Yaalon, αναφορικά με τις προχθεσινές καταγγελίες σύρων ακτιβιστών σχετικά με τη χρήση χημικών στη Χομς.

«Είναι στο συμφέρον των ακτιβιστών να τραβούν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, έχουμε λάβει και στο παρελθόν καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις του προέδρους Άσαντ [...] ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιώσουμε καμία από αυτές τις καταγγελίες».
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο