Επίδειξη ισχύος από την Άγκυρα με την άσκηση «Θαλάσσιος Λύκος»

Σε νέα ισχυρή επίδειξη ισχύος προχωράει η Άγκυρα. Λίγο καιρό μετά την μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο η Τουρκία ξεκίνησε τις μεγαλύτερες ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα με την ονομασία «Θαλάσσιος Λύκος». 

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, 131 πολεμικά πλοία, 57 αεροπλάνα και 33 ελικόπτερα συμμετέχουν στα εν λόγω γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ προειδοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι αποφασισμένες να προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ανεξαρτησία, τα δικαιώματα και τους νόμους του έθνους. «Ο στόχος μας με τις στρατιωτικές ασκήσεις είναι να δείξουν ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, αφοσιωμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και τα πλεονεκτήματα της Τουρκίας», είπε ο Χουλούσι Ακάρ. 

 Και συνέχισε: «Αυτές οι δραστηριότητες παρακολουθούνται στενά όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και από τους ξένους ομολόγους μας. Παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τον νόμο της χώρας μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο». 

Πηγή: skai.gr