Ο Ίλον Μασκ σαρκάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με... μια τουαλέτα και ύβρεις - Φωτογραφία

Το Twitter εγκατέλειψε τον κώδικα κατά της παραπληροφόρησης, με συνέπεια σωρεία προειδοποιήσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους, κάτι που δεν άρεσε στον Μασκ... 

Ο Ίλον Μασκ σαρκάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια... τουαλέτα και ύβρεις, με μια ανάρτησή του στο Twitter. 

Το Twitter εγκατέλειψε τον κώδικα κατά της παραπληροφόρησης της ΕΕ, με συνέπεια σωρεία προειδοποιήσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους, κάτι που δεν άρεσε στον Μασκ... 

«Μπορείτε να τρέξετε, αλλά δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Πέρα από τις εκούσιες δεσμεύσεις, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα είναι νομική υποχρέωση βάσει του DSA (του νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες) από τις 25 Αυγούστου», δήλωσε ενδεικτικά την Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν ανακοινώνοντας την απόφαση της κοινωνικής πλατφόρμας (δηλαδή του Μασκ). «Οι ομάδες μας θα είναι έτοιμες να εφαρμόσουν τον νόμο», προειδοποίησε.

Η αποχώρηση του Twitter δεν προκαλεί έκπληξη στις υπηρεσίες του Τιερί Μπρετόν. Από τότε που εξαγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν από έξι μήνες, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ έχει χαλαρώσει τον περιορισμό προβληματικού περιεχομένου και φαίνεται να έχει ενισχύσει φωνές διαβόητες για τη διάδοση παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.

«Αν (ο Ίλον Μασκ) δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον κώδικα, ίσως είναι καλύτερα να τον εγκαταλείψει», σχολίασε την Παρασκευή, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Ευρωπαίοι ζητούν διαφάνεια στις πρακτικές του Twitter ώστε να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Το «αφεντικό» του Twitter απάντησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη φωτογραφία μιας… τουαλέτας η οποία είναι εντελώς διάφανη. «Η διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη… Βλέπουμε καθαρά τα σκ@@@ τώρα 100%» σχολίασε σαρκαστικά, μη δείχνοντας διάθεση συμβιβασμού. 

Πηγή: skai.gr