Διμέτωπος Όρμπαν κατά Γερμανίας – Γαλλίας για μετανάστες: Βολές κατά Μακρόν

Πυρά κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας, και του Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά, εξαπέλυσε ο Βίκτορ Όρμπαν για το μεταναστευτικό, διαμηνύοντας ότι ευελπιστεί σε αλλαγή των ισορροπιών σε Ευρωβουλή και Κομισιόν, με υπερίσχυση των αντιμεταναστευτικών κομμάτων, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο ούγγρος πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Γερμανία για τη «φιλομεταναστευτική» της στάση, η οποία, όπως είπε, αγνοεί τη βούληση των Ούγγρων σχετικά με τη μετανάστευση. 

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε δε ότι θα χαιρετίσει τυχόν νίκη των αντιμεταναστευτικών κομμάτων στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με τον ούγγρο πρωθυπουργό, η νίκη των δυνάμεων κατά της μετανάστευσης στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα φέρει και αλλαγές στο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αργότερα, δήλωσε ο Ορμπάν, οι εθνικές εκλογές σε μεμονωμένα κράτη της ΕΕ θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οδηγώντας έτσι σε μετατόπιση όλης της γηραιάς ηπείρου στο μεταναστευτικό. 

Ο Ορμπάν χαρακτήρισε τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ως «ηγέτη των φιλομεταναστευτικών δυνάμεων» στην Ευρώπη και ορκίστηκε να τον πολεμήσει. «Πρέπει να πολεμήσω εναντίον του» τόνισε χαρακτηριστικά, επιθυμώντας εκ νέου να αναδειχθεί σε αντίπαλο δέος του γάλλου προέδρου. 

Πηγή: skai.gr