Διεθνής Αμνηστία: Τουλάχιστον 23 παιδιά σκοτωθήκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν – Βίντεο

Tα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 11 και 17 ετών, 20 αγόρια και τρία κορίτσια. 

Τουλάχιστον 23 παιδιά σκοτωθήκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνής Αμνηστία. 

Τα θύματα έχουν πρόσωπο και ονοματεπώνυμο, και η Διεθνής Αμνηστία, ανήρτησε στο λογαριασμό της ένα συγκινητικό βίντεο με τους ανήλικους που έχασαν τη ζωή τους, από τη σκληρή καταστολή των δυνάμεων του αυταρχικού καθεστώτος της Τεχεράνης. 


Tα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 11 και 17 ετών, 20 αγόρια και τρία κορίτσια. 

Το Ιράν συγκλονίζεται από τις 16 Σεπτεμβρίου από διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής που πέθανε τρεις ημέρες μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη, επειδή, σύμφωνα με τις αρχές, παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις γυναίκες, ο οποίος τους επιβάλλει να φορούν μαντίλα. Oυδείς γνωρίζει πλέον τον ακριβή αριθμό των νεκρών, ενώ εκατοντάδες είναι οι κρατούμενοι. Η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR) που έχει την έδρα της στο Όσλο κατήγγειλε ότι τουλάχιστον 108 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την καταστολή των διαδηλώσεων.

Πηγή: skai.gr