Ιρανή ηθοποιός πετά τo χιτζάμπ και μένει «τόπλες» ως ένδειξη διαμαρτυρίας - Δείτε βίντεο

Καθώς οι διαμαρτυρίες στο Ιράν συνεχίζονται μετά το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η Ιρανή ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της σειράς Sacred Games του Netflix, αποφάσισε να συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες με τον δικό της πρωτότυπο τρόπο

Η 30χρονη Ιρανή ηθοποιός Ελναάζ Νορούζι έστειλε το δικό της μήνυμα κατά της γυναικείας καταπίεσης από το ιρανικό καθεστώς βγάζοντας τα ρούχα της μπροστά στην κάμερα και μένοντας τόπλες. 

Καθώς οι διαμαρτυρίες στο Ιράν συνεχίζονται μετά το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η Ιρανή ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της σειράς Sacred Games του Netflix, αποφάσισε να συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες με τον δικό της πρωτότυπο τρόπο. Αρχικά στο βίντεο εμφανίζεται να στέκεται ντυμένη με μαύρα ριχτά ρούχα και μαντίλα, ένα σύνολο που αφήνει εκτεθειμένα μόνο τα χέρια, τα μάτια και τα πόδια της.

Στη συνέχεια, η σταρ αρχίζει να βγάζει ένα-ένα τα ρούχα της ενώ παράλληλα λύνει τα μαλλιά της και τα αφήνει ελεύθερα πετώντας το χιτζάμπ ως μια ένδειξη περιφρόνησης ενάντια στους αυταρχικούς νόμους του κράτους για τις γυναίκες.

Κάτω από τη ρόμπα της φοράει φόρεμα, τζιν, πουκάμισο, φούστα και κροπ τοπ, τα οποία στη συνέχεια βγάζει επίσης και μένει με τα εσώρουχά της. Μέχρι που βγάζει και το σουτιέν της καλύπτοντας το στήθος της με τα χέρια της.

Η Νορούζη έγραψε στη λεζάντα στο Instagram: «Δεν προωθώ το γυμνό, προάγω την ελευθερία της επιλογής!Κάθε γυναίκα, οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή της, πρέπει να έχει το δικαίωμα να φοράει ό,τι θέλει και όποτε ή όπου θέλει να το φοράει. Κανένας άντρας ούτε άλλη γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να την κρίνει ή να της ζητήσει να ντυθεί διαφορετικά. Ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις και πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Δημοκρατία σημαίνει δύναμη να αποφασίζει… Κάθε Γυναίκα πρέπει να έχει τη δύναμη να αποφασίζει για το σώμα της!»

Η Νορούζι εργάστηκε στο παρελθόν ως διεθνές μοντέλο για πολυτελείς μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Dior και της Lacoste και τώρα εργάζεται στην Ινδία και τη Γερμανία.

Η 30χρονη μίλησε στο India Today για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπατριώτισσές της στο Ιράν. «Οι γυναίκες καταπιέζονται για πάνω από 40 χρόνια. Εγώ γεννήθηκαν στην Τεχεράνη και το έχω βιώσει. Ήμουν αναγκασμένη να φοράω από μικρή χιτζάμπ. Και εμένα με σταμάτησε η Αστυνομία Ηθών πριν από δύο χρόνια, όταν ήμουν στην Τεχεράνη, και με οδήγησαν για “επανεκπαίδευση”, όπως το αποκαλούν, όπου πήγαν και τη Μαχσά, την οποία θα ξυλοφόρτωσαν. Είναι ένα τρομακτικό μέρος για να ζεις. Δεν θέλεις να ζεις έτσι. Δεν θέλεις να φύγεις από το σπίτι και να μην ξέρεις αν θα επιστρέψεις ποτέ. Είναι λυπηρό. Απλώς δεν θέλουμε οι γυναίκες μας, οι άνθρωποι μας να ζουν έτσι. Οπουδήποτε στον κόσμο, οι γυναίκες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Πρέπει να είναι αποδεκτό είτε αν θέλουν να καλύψουν τα μαλλιά τους ή αν δεν θέλουν να τα καλύψουν. Θα πρέπει να είναι απόφαση μιας γυναίκας για τον εαυτό της. Αυτό ελπίζει ο λαός του Ιράν».

Υπενθυμίζεται ότι καλλιτέχνες απόόλο τον κόσμο δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τις Ιρανές γυναίκες κόβοντας τα μαλλιά τους.

Πηγή: skai.gr