Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αμερικανίδα τουρίστρια έριξε ηλεκτρικό πατίνι στα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε, περίπου, 15 ημέρες, όταν ένας άλλος τουρίστας οδήγησε μια Maserati πάνω στα διάσημα Σκαλιά

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια Αμερικανίδα τουρίστρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, προκάλεσε ζημιά αξίας 26.000 δολαρίων, αφού πέταξε το ηλεκτρικό της πατίνι στα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης.

Το περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε από περαστικό τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Μετά από έρευνα, η αστυνομία συνέλαβε την 28χρονη και επέβαλε πρόστιμο σε αυτήν και στον 29χρονο σύντροφό της, ο οποίος κι αυτός είχε ανεβάσει το ηλεκτρικό του πατίνι στα περίφημα μαρμάρινα σκαλιά του 18ου αιώνα, προκαλώντας ρωγμές σε μερικά από αυτά. 

Συγκεκριμένα η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 430 δολαρίων στο ζευγάρι. Επίσης, στο ζευγάρι απαγορεύτηκε από τις ιταλικές Αρχές να επιστρέψουν στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, στο οποίο το 2015 έγιναν εργασίες αποκατάστασης, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον πολυτελή κοσμηματοπώλη Bulgari, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε δύο εβδομάδες, όταν ένας άλλος επισκέπτης από τη Σαουδική Αραβία, οδήγησε μια Maserati και πάλι στα Σκαλιά της Αιώνιας Πόλης. 

Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια είναι ένα από τα πιο φυλασσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, με την αστυνομία να απαγορεύει στους ανθρώπους να κάθονται σε αυτά το 2018.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν την Τρίτη ότι οι ζημιές που υπέστη η διάσημη μαρμάρινη σκάλα ως αποτέλεσμα των ενεργειών της γυναίκας θα κοστίσουν τουλάχιστον 26.000 δολάρια για να επισκευαστούν.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι το σκούτερ έσπασε το 16ο και το 29ο σκαλοπάτι του μνημείου, ενώ έκοψε και άλλα τμήματα της ιστορικής σκάλας. 

Από το 2018 έχει απαγορευτεί στους περαστικούς να κάθονται πάνω στα Σκαλιά, τα οποία είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης εδώ και αιώνες, ενώ αποτελεί κλασικό τόπο συναντήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πολυάριθμους τουρίστες.

Αν και ο αριθμός των τουριστών στην ιταλική πρωτεύουσα έχει επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, η συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών παραβιάζει τα όρια της ευπρέπειας. Πέραν των δύο περιστατκών στα Ισπανικά Σκαλιά, τον περασμένο Απρίλιο, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε δύο Ολλανδούς τουρίστες, επειδή μπήκαν μέσα στο διάσημο συντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι. Λίγες μέρες πριν, ένας 39χρονος Αργεντινός κατηγορήθηκε για παραβίαση των αυστηρών κανόνων της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αφού συνέτριψε ένα drone στην οροφή ενός εξέχοντος μνημείου στο κέντρο της Ρώμης.

Πηγή: skai.gr