Κλείσιμο

Αγγλία-Μετάλλαξη Δ: Ανεμβολίαστοι οι πιο νεαροί και εμβολιασμένοι οι πιο ηλικιωμένοι που πέθαναν

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Νεότερα στοιχεία από τον οργανισμό Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE) δείχνουν ότι έως τις 29 Αυγούστου είχαν καταγραφεί στην Αγγλία 1.798 θάνατοι φορέων της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

154 εξ αυτών ήταν ηλικίας κάτω των 50 ετών και οι υπόλοιποι 1.644 πιο ηλικιωμένοι.

Στους κάτω των 50 το 64%, δηλαδή 99 θύματα, ήταν ανεμβολίαστοι. Το 9% είχαν κάνει μία δόση του εμβολίου και το 24% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Αντιθέτως, στους πιο ηλικιωμένους το 64%, δηλαδή 1.054 θύματα, ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Το 27% ήταν ανεμβολίαστοι και το 8% με μία δόση.

Ένα μικρό ποσοστό των θανάτων δε στάθηκε δυνατό να διασταυρωθεί με μητρώα εμβολιασμών.

Επίσης, την ίδια περίοδο νοσηλεύτηκαν 9.472 φορείς της παραλλαγής Δέλτα στην Αγγλία. Το 73% των νοσηλευθέντων που ήταν κάτω των 50 ετών ήταν ανεμβολίαστοι. Το 10% αυτών ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Στους πιο ηλικιωμένους νοσηλευθέντες το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ήταν 61% και των ανεμβολίαστων 30%.

Τα στοιχεία κρίνεται ότι επιβεβαιώνουν τη σημασία τόσο του αρχικού εμβολιασμού των πολιτών όσο και της χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης στους πιο ηλικιωμένους, λόγω της φθίνουσας προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια με την πάροδο των μηνών

Πηγή: skai.gr