Βουλευτές ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του θρησκευτικού συμβολισμού επετείου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν την Κυριακή οι βουλευτές Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου και Δημήτρης Μπριάνης για την απόφαση της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος να μη συμμετάσχει στον επίσημο εορτασμό για την απελευθέρωση της Λαμίας.

"Προκαλούν αδίστακτα τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό στον επίσημο εορτασμό για την απελευθέρωση της Λαμίας, με τον ισχυρισμό ότι “η έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου… συσκοτίζει την αλήθεια”!!! Τη μια παριστάνουν τους προσκυνητές στο Άγιο Όρος και το Βατικανό και την άλλη απορρίπτουν τον καθιερωμένο εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της επετείου" αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή τους δήλωση.

«Ένα είναι βέβαιο: Ότι στο κόμμα του κ. Τσίπρα λείπει η συνέπεια και περισσεύουν ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας

“Ο καθιερωμένος διπλός εορτασμός της 18ης Οκτωβρίου- εθνικός και θρησκευτικός- με έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου, υποβαθμίζει την συμβολή των μαχητών του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Λαμίας και συσκοτίζει την ιστορική αλήθεια αποδίδοντας την απελευθέρωση της Λαμίας σε «θεία» επέμβαση” αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ