Με Γεραπετρίτη, Πολάκη και “3 επιστολές” η κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή με αιχμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για κυνική διαστρέβλωση των δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας και πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ούτε κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και η χαιρεκακία των στελεχών του δεν κρύβεται.

«Εγώ είμαι θλιμμένος. Αλλά η χαιρεκακία στελεχών σας δεν κρύβεται. Μη μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε το φαινόμενο Πολάκη στην ΚΟ σας ομάδα. Έχετε μία ευκαιρία εδώ πέρα να πάρετε αποστάσεις από αυτά τα φαινόμενα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις τρεις επιστολές

Για κάλυψη του κ. Γεραπετρίτη από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη πως έπρεπε να δείξει σεμνότητα και ταπεινότητα και να πει ότι ο υπουργός Επικρατείας έκανε λάθος και «ότι του ξέφυγε».

«Πείτε σε εκείνους τους δημοσιολόγους, σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, που είπαν ότι έκανε λάθος ο κ. Γεραπετρίτης ή ότι δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης η δήλωσή του, ότι φταίτε εσείς. Εγώ δεν το είπα, δεν σας κατηγόρησα, το είπατε εσείς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε μάλιστα την δευτερολογία του με ένα ανέκδοτο λέγοντας στον πρωθυπουργό: 

«Σας πήρε είκοσι λεπτά για να πείτε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πολάκης και για να καλύψετε τους υπουργούς σας, τον κ. Γεραπετρίτη και τον κ. Γεωργιάδη... Υπάρχει το γνωστό ανέκδοτο. Ο πρωθυπουργός που αποχωρεί αφήνει στον διάδοχό του τρεις επιστολές. Στις πρώτες δυσκολίες ανοίγει την πρώτη που γράφει “ρίξ’ τα στον προηγούμενο”. Στις επόμενες δυσκολίες ανοίγει τη δεύτερη που γράφει “ρίξ’ τα στον υπουργό”. Η τρίτη και τελευταία γράφει “ετοίμασε τρεις επιστολές”. Εσείς κ. Μητσοτάκη είσαστε στο πρώτο στάδιο, φταίνε οι προηγούμενοι. Οσονούπω έρχεται ο ανασχηματισμός -θα τα ρίξετε στους υπουργούς σας. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο στάδιο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Ποιες επιστολές; Δεν βρήκα ούτε ρούτερ στο γραφείο μου

Σχολιάζοντας το ανέκδοτο Τσίπρα με τις τρεις επιστολές, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ βρήκα στο γραφείο μου».

Στις κατηγορίες Τσίπρα ότι η κρίση είναι εκτός ελέγχου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η κρίση αυτή έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά όχι όπως του 2015 που «ήταν δικό σας δημιούργημα».

«Δεν μπορώ να μην απαντήσω. Λέτε ότι η κρίση είναι εκτός ελέγχου. Τι πάει να πει; Εξηγήστε μου. Σήμερα αν κάποιος συμπολίτης μας χρειάζεται περίθαλψη για covid θα την έχει γιατί αυξήσαμε και τα κρεβάτια covid και τις κλίνες ΜΕΘ. Έχετε μεγάλη ικανότητα να διαστρέφεται πράγματα», σημείωσε.

Πηγή: skai.gr