Κράμερ εναντίον Κράμερ για τις Πρέσπες: Aντίθεση απόψεων στους Παπανδρέου

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία «διχάζει» και την οικογένεια Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει τη συμφωνία με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία καταλαμβάνει όλο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το Σάββατο, ενώ ο Νίκος Παπανδρέου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του στο newpost.gr. 

«Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ. 

Στον αντίποδα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τη Συμφωνία και τα όσα περιλαμβάνει, τονίζοντας ότι συμμερίζεται πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την καταψήφισή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Η «ενδοοικογενειακή διαφωνία», που είναι ενδεικτική και του διχασμού που προκαλούν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό στην κοινωνία, προκαλεί προβληματισμό στο ΚΙΝΑΛ. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξετάζει δύο επιλογές οι οποίες θα κατατεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή. Η πρώτη είναι η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ η δεύτερη είναι η λύση της αποχής. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δηλώνει ότι θα πρέπει να διαβάσει τη συμφωνία για να τοποθετηθεί. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στην ΚΟ, προειδοποίησε όμως ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν διαφοροποιηθουν. 

Αντίθετα, στο Ποτάμι, με το οποίο υπήρξε συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για ψήφο κατά συνείδηση. Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβαν την Παρασκευή και η ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη. Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός θα καταψηφίσουν τη συμφωνία.