K-DAY για τον Πάνο Καμμένο: Η κρίσιμη συνάντηση με τον Τσίπρα

Η πιο «μεγάλη μέρα του πολέμου» φαίνεται να είναι η Παρασκευή για τον Πάνο Καμμένο λίγο πριν το κρίσιμο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μοιάζει περισσότερο με παίκτη του πόκερ ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, παρά με πολεμιστή, καθώς κανένα από τα χαρτιά του δεν εξασφαλίζει τη νίκη, ενώ άλλα φέρνουν βέβαιη ήττα.

Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ενδεχομένως να κρίνει όχι μόνο το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά το μέλλον των ΑΝΕΛ και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του Πάνου Καμμένου. Οι άλλοτε αγαστές σχέσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ φαίνεται να βρίσκονται σε οριακό σημείο λίγο πριν το τετ α τετ των δύο ανδρών.

Ο κ. Καμμένος δεν έχει πλέον έλεγχο της ΚΟ του, καθόσον από τους συνολικά επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ (ένας εξ αυτών ο αρχηγός του κόμματος) τουλάχιστον τρεις έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας πάντως άφησε να εννοηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αρχηγούς των τριών όπλων και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ότι η παραίτησή του είναι ζήτημα χρόνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έδειχνε αποφασισμένος να αποχωρήσει αποχαιρετώντας μάλιστα τους αρχηγούς. «Θα πράξω αυτό που πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη 1 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά την αναβολή της την Τετάρτη. Μήνυμα για άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχε στείλει ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης.

Η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ δείχνει να επιθυμεί την καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν ο Πάνος Καμμένος θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας τότε είναι σίγουρο ότι η ΚΟ θα διαλυθεί, καθώς από τους επτά βουλευτές τουλάχιστον οι τρεις θα διαφοροποιηθούν (Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις πιθανόν Βασίλης Κόκκαλης). ΚΟ μπορεί να θεωρηθεί ότι συγκροτείται από πέντε τουλάχιστον βουλευτές, εφόσον το κόμμα τους παρουσίασε ψηφοδέλτια στα 2/3 των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πανελλαδικά ποσοστό τουλάχιστον 3%. 

Έτσι ο μόνος δρόμος για να διασώσει ο κ. Καμμένος την ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης.

Πηγή: skai.gr