Βιέννη προς Αθήνα: Εντείναμε την πίεση για να μειώσετε τις προσφυγικές ροές

«Η Αυστρία μπορεί να κατανοήσει την ένταση στην Ελλάδα, καθώς αυξήθηκε η πίεση για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών» δηλώνει η αυστριακή κυβέρνηση απαντώντας στην ανάκληση της ελληνίδας πρέσβεως στη Βιέννη από την Αθήνα.

«Είναι δικαίωμα
κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, ελπίζουμε οι Έλληνες να το ξανασκεφτούν. Εμείς βλέπουμε μια δυνατότητα η πρέσβης να ενημερώσει τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για την κατάσταση και τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι χώρες προορισμού του προσφυγικού ρεύματος όπως η Αυστρία» αναφέρεται σε δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσίευσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Βλέπουμε ότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει μια πιθανότητα η πρέσβης να ενημέρωσε τους Έλληνες υπευθύνους σχετικά με την κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες προορισμού των προσφύγων, όπως η Αυστρία» προστίθεται στη δήλωση. «Η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των προσφύγων που ταξιδεύουν προς Βορρά» τονίζει ακόμη η αυστριακή κυβέρνηση.

Με "σκληρά" μέτρα
, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κρατών – μελών της ΕΕ για το προσφυγικό, προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

«Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Λίβανος» δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας

Πηγή: skai.gr