Ενστάσεις ΠΑΣΟΚ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα

Επιμέρους ενστάσεις εκφράζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις τελευταίες προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Από το ΠΑΣΟΚ
ζητούν να μην κατατεθούν όλα τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναγνώριση δαπανών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να μειωθεί το ποσοστό των δαπανών υγείας που εκπίπτει από τη φορολογία, από το 5% που είναι σήμερα.   

Την Πέμπτη το πρωί θα έχουν συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για να εξευρεθεί λύση στις ενδοκυβερνητικές κόντρες που αφορούν στην αξιολόγηση και τις απολύσεις στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι αποστάσεις από το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό πήρε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, αναφέροντας σε γραπτή δήλωσή του ότι "μόνο η χάραξη του αιγιαλού είναι αναγκαία". Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει χωριστό νομοσχέδιο, αλλά μια ρύθμιση που θα τακτοποιεί μόνο το θέμα της χάραξης του αιγιαλού και όχι την εκμετάλλευσή του.

Νοθεία καυσίμων, offshore και κόκκινα δάνεια, συζήτησαν νωρίτερα ο κ. Χαρδούβελης και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ