Τσίπρας: Χαριστική βολή για την οικονομία τα δυο νομοσχέδια – Βατερλό Σαμαρά

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στα νομοσχέδια για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και τους πλειστηριασμούς.

«Και τα δυο ν/σ (σ.σ για το νέο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς) αποτελούν την χαριστική βολή για την ελληνική οικονομία» σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι το ν/σ για τα ακίνητα αποτελεί δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κάνει ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία των ελλήνων πολιτών. «Έλεγαν ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις. Και τα σπίτια τα παίρνετε εσείς. Με υπουργό Οικονομικών κάποιον που είχε διαβάσει Λένιν και αξιοποιεί ανάποδα αυτό που είπε ο Λένιν, δηλαδή να πάρει τα χρήματα από τους πολλούς για να τα δώσει σε λίγους».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η διάταξη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προβλέπει τοκογλυφικά πρόστιμα και η κυβέρνηση οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και αυτοκτονία «Έφτασε ο πρωθυπουργός να κρυφτεί επικοινωνιακά ότι δεν ήξερε! Προτίμησε το μπάχαλο... Περιμέναμε έστω στο παραπέντε να τα αποσύρει… διαλύουν την κοινωνία τα πρόστιμα ….Και έρχεται ο Στουρναρας να μας υποσχεθεί ότι θα κρατεί τον φόρο χαμηλά και όχι τα πρόστιμα. Ακόμα και ο φιλικός Τύπος σας επικρίνει!» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δε λόγο για «επικοινωνιακό Βατερλό για τον κ. Σαμαρά», ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα των πλειστηριασμών.

«Εξήγησα στον Όλι Ρεν ότι το ‘καλό κουράγιο’ που μας είχε πει θα το αντιστρέψει ο Ελληνικός λαός στον ίδιο και την Τρόικα. Θα χρειαστεί το καλό κουράγιο στους βουλευτές της περιφέρειας που θα πανε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις γιορτές» δήλωσε για όσους βουλευτές της συμπολίτευσης υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια.

Για αναξιοπιστία, η οποία αποδεικνύεται διαχρονικά, κινδυνολογία, που πλήττει τη χώρα και έλλειμμα σοβαρών προτάσεων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων και την αναστολή πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας γνωστοποίησε ότι η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την επιβολή προστίμων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο δεν θα αποσυρθεί τελικά.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ