Βορίδης: Η αναξιοπιστία του Τσίπρα πλήττει τη χώρα

Για αναξιοπιστία, η οποία αποδεικνύεται διαχρονικά, κινδυνολογία, που πλήττει τη χώρα και έλλειμμα σοβαρών προτάσεων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων και την αναστολή πλειστηριασμών.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης «υπάρχουν όρια μέχρι τη στιγμή που ένας πολιτικός αρχηγός μπορεί να καταστεί αναξιόπιστος» επισημαίνοντας πως σε όσα μέχρι σήμερα έχει αρνητικά «προβλέψει» - επενδύοντας μάλιστα πολιτικά - ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.

«Όπως προέβλεπε ότι θα απελευθερώνονταν οι πλειστηριασμοί ενώ αυτό που γίνεται είναι ότι διατηρείται η προστασία» ανέφερε ο κ. Βορίδης ο οποίος απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: Θα σας αφήσουμε στις λενινιστικές θέσεις και στη συζήτηση ευρώ ή δραχμή και θα συνεχίσουμε την ανασυγκρότηση της χώρα χωρίς εσάς. Δεν σας χρειαζόμαστε».

Σχολιάζοντας την αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα περί «ριφιφί», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε αφενός ότι το νομοθέτημα θέτει κριτήρια ώστε «πίσω από την προστατευτική ομπρέλα του να μην πάνε να κρυφτούν όσοι έχουν χρήματα», αφετέρου είπε πως κόπτονται για την ιδιωτική περιουσία αυτοί που λένε ότι θα επιβάλλουν φόρους καταθέσεων, επενδυτικών προϊόντων, γαιών κλπ.

«Και μιλάνε σε μας
που μειώνουμε φέτος τον φόρο των ακινήτων στο 75%» είπε «αυτοί που έχουν τη γνωστή θέση λεφτά υπάρχουν κι αν δεν υπάρχουν, θα βρέξει λεφτά».

Τέλος, ο κ. Βορίδης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι έχει ευθύνη όταν λέει ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις ή ότι όποια επένδυση γίνει θα την ακυρώσει, γιατί έτσι πλήττονται τα συμφέροντα τις χώρας και οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ