Παρέμβαση Σαμαρά για τροποποιήσεις στην διάταξη για τις ληξιπρόθεσμες

Τροποποιήσεις στη διάταξη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, και τα υπέρογκα πρόστιμα που αυτή επιφέρει, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ
άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ορίων των προστίμων.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση του πρωθυπουργού απο τις Βρυξέλλες, ο οποίος ενημερώθηκε για τις θυελλώδεις αντιδράσεις των βουλευτών μετά τη Σύνοδο Κορυφής και σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα αποσυρθεί η τροπολογία είπε «θα το δούμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις

Ο υπουργός επιβεβαίωσε στη Βουλή ότι ο κ. Σαμαράς όντως δεν ήξερε την επίμαχη διάταξη, κάνοντας λόγο «για λεπτομέρεια του κώδικα φορολογικών στοιχείων που ο πρωθυπουργός δεν ήξερε, αλλά είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ισχύει σήμερα».

Σημειώνεται ότι η επίμαχη διάταξη προέβλεπε πρόστιμα έως και 30%, αλλά και τόκους που φτάνουν από 8,5% έως και 12.5% για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο και για αλλαγές της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις δόσεις των δανείων ελευθέρων επαγγελματιών και εμπόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο των βουλευτών της ΝΔ και για το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα. Ο Βύρωνας Πολύδωρας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «δήμευση», και επικαλέστηκε το άρθρο 7 του Συντάγματος που, όπως είπε, απαγορεύει τη δήμευση. Η δήλωση Πολύδωρα προκάλεσε την απάντηση του υπουργού Οικονομικών.

«Ρίξτε μια μάτια στην ιστορία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη σύγκρουση του με τα μεγάλα συμφέροντα και θα αντλήσετε τα συμπεράσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο Αργύρης Ντινόπουλος. «Περιμένω κύριε Στουρνάρα το Μάρτιο να μάθω ότι δεν θα υπάρξει νέο δάνειο» ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται εξοργισμένοι, επειδή το ν/σ για τους πλειστηριασμούς γέμισε με άσχετες διατάξεις. «Δεν είμαστε πρόβατα» τονίζουν μεταξύ άλλων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ