Κλείσιμο

Εμμένει στα περί υποφορολόγησης των ακινήτων ο Στουρνάρας - το ν/σ δεν είναι δήμευση

Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι δήμευση, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Βύρωνα Πολύδωρα που νωρίτερα είχε βάλλει κατά του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων (ENΦΙΑ) αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισής του.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «η έξοδος από την κρίση είναι κοντά, και έχουμε καλύψει το 80% της προσπάθειας της δημοσιονομικής προσαρμογής», προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη κάποια δύσκολα και σημαντικά βήματα.

Αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων και την κριτική που έχει δεχτεί, επέμεινε στις δηλώσεις του περί υποφορολόγησης των ακινήτων στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας κατάφορα άδικη αυτή την κριτική, και υπενθυμίζοντας ότι μέχρι το 2010 η συμβολή των ακινήτων στη φορολογία ήταν πολύ χαμηλότερη από ό,τι στην πλειονότητα των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών και επικαλέστηκε και σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υπολειπόταν κατά πολύ σε σχέση με τη συμβολή των εσόδων από φορολογία ακίνητης περιουσίας.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα -με ισχυρότερο την καταψήφιση- άφησε νωρίτερα την Παρασκευή ο κ. Πολύδωρας σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία για το φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα καταψηφίσει αν θα δηλώσει «παρών».


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου