Ο Τσίπρας απέρριψε την πρόταση Καμμένου για μομφή κατά Στουρνάρα

Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα. απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν ακολουθεί τη δική του πολιτική, «καθώς η χώρα έχει πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη.»

«Ο κ. Στουρνάρας
, πρόσθεσε, δεν λειτουργεί κατά βούληση, αλλά ακολουθεί ένα σχεδιασμό. Αν τίθεται θέμα επάρκειας του κ. Στουρνάρα, δεν αφορά τον ίδιο, αλλά την κυβέρνηση, την οποία πρέπει να κρίνει συνολικά ο λαός» εξήγησε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου για την εκδήλωση ενός κύματος συμπαράστασης στην Κύπρο και παράλληλα την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Bουλής και εκ των υπευθύνων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική Γιάννης Δραγασάκης επιτέθηκε στη Γερμανία, για την προπαγάνδα περί «πλυντηρίου» στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι στην Κύπρο σήμερα ισχύει το καθεστώς, που προϋπήρχε της ένταξής στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και φέρει την υπογραφή και του κ. Σόιμπλε. Και αναφέρθηκε σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και, ως εκ τούτου, έκανε λόγο για ύβρι και υποκρισία να χρησιμοποιούν την ίδια προπαγάνδα και Ελληνες πολιτικοί.

Σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ο Γιάννης Δραγασάκης, μεταφέροντας το κλίμα των συζητήσεών του στην Κύπρο, είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν πόροι με «λαϊκό ομόλογο» κι άλλες πηγές, για να χρηματοδοτηθούν δράσεις μέχρι την μετάβαση στο νέο μοντέλο, ενώ σημείωσε ότι μια ριζική λύση απαιτεί σύμπραξη της Κύπρου, της ΕΕ και της Ρωσίας.

Τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ.Δραγασάκης έθεσαν επιτακτικά το ερώτημα τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζει την απόφαση του Eurogroup, αν θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, σε περίπτωση που απαιτηθούν πόροι το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται επίσης ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι συμπεριφέρθηκε χειρότερα και από τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτείνοντας στους Κυπρίους να υποκύψουν στον εκβιασμό. Απαντώντας, ο έλληνας υπουργός σχολίασε πως έχει απαντήσει λεπτομερώς σε όλα κατά τη χθεσινή του παρουσία στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ