Βόλφανγκ Πόρσε: Χωρίζει στα 79 του γιατί η γυναίκα του πάσχει από άνοια

Νέα σύντροφος φαίνεται πως είναι η επί 25 χρόνια φίλη του 

Ο 79χρονος μεγιστάνας της αυτοκίνησης, Βόλφγκανγκ Πόρσε,  χωρίζει από την επί 16 χρόνια 74χρονη σύντροφό του, καθώς πάσχει από μια ασθένεια που μοιάζει με άνοια. Πηγές κοντά στο ζευγάρι είπαν ότι ο Πόρσε, δυσκολεύεται να ζήσει με τη σύζυγό του, λόγω αλλαγών στη συμπεριφορά της από τότε που διαγνώστηκε με την ασθένεια.
 

Η Κλαούντια, έχει τέσσερις φροντιστές στο πλάι της όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια, που υποφέρει από την ασθένεια, δεν μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα και η νοητική της επίγνωση έχει υποστεί ραγδαία πτώση.

Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2007 και παντρεύτηκαν το 2019, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Porsche να υπολογίζονται σε 20 δισ. ευρώ. 

Τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία αναφέρουν ότι ο Βόλφγκανγκ έχει έρθει πιο κοντά, το τελευταίο διάστημα, με την επί 25 χρόνια φίλη του, την 59χρονη Gabriela Prinzessin zu Leiningen, επίσης γνωστή ως Inaara Aga Khan.
 

Η Γκαμπριέλα γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη και όπως η σύζυγος του Πόρσε, Κλαούντια, σπούδασε νομικά στο Μόναχο και στην Κολωνία.

Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Karl-Emich zu Leiningen το 1991, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1998. Αργότερα την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Ελβετό Καρίμ Αγά Χαν Δ', 86 ετών, τον 49ο ιμάμη των Νιζάρι Ισμαηλή, ο οποίος θεωρείται άμεσος απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ, όμως χώρισαν το 2014.

Ο Βόλφανγκ Χέινζ Πόρσε είναι Γερμανοαυστριακός μέτοχος και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche Automobil Holding SE, καθώς και της Porsche AG.
 

Είναι ο νεότερος γιος του πρώην σχεδιαστή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Porsche AG Ferdinand 'Ferry' Porsche και της Dorothea Reitz.

Ο παππούς του ήταν ο Ferdinand Porsche, ο Αυστρο-Βοημίας ιδρυτής της Porsche AG.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι ο Ferdinand 'Butzi' Porsche, ο οποίος σχεδίασε την πρώτη Porsche 911.

Έχει τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο από τη σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Susanne Bresser, με την οποία ήταν παντρεμένος μεταξύ 1988 και 2008.

Η Πόρσε ζει στο Zell am See, στην Αυστρία.




 

Πηγή: skai.gr