Διαδικτυακό μπρα ντε φερ μεταξύ Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπολσονάρο

Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον Μπολσονάρο. Γιατί τον κατηγορεί ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος και πώς απαντά ο αστέρας του Χόλιγουντ

Φαίνεται πως ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο, βρίσκονται σε διαμάχη καθώς το αστέρι του Χόλιγουντ που ως γνωστόν δείχνει ιδιαίτερη  ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην οποία μιλούσε για την αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος του απάντησε σε επιθετικό τόνο.

Ο ηθοποιός έγραψε στο Twitter το εξής:

«Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στον Αμαζόνιο, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη μας για τους ανθρώπους και για την άγρια ζωή. Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση τα τελευταία 3 χρόνια, από μια εξορυκτική βιομηχανία».

Μόλις δημοσίευσε το παραπάνω, ο Μπολσονάρο απάντησε στα λεγόμενα του ηθοποιού λέγοντάς του αρχικά πως δεν είναι ο ιδανικός να μιλάει για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο ίδιος μετακινείται με γιοτ. 

«Πάλι εσύ, Λέο; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου "εκλογικό καλώδιο", όπως λέμε στη Βραζιλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου πριν αρχίσεις να κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας οπότε, θα σας τη χαρίσω», απάντησε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Τέλος, ο πρόεδρος είπε επίσης ότι ο Ντι Κάπριο είχε χρηματοδοτήσει εθελοντές πυροσβέστες να βάλουν πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου με σκοπό να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση και στη συνέχεια να πάρει δωρεές από τον κόσμο. 

Η «μάχη» δεν είχε τελειωμό καθώς ο ηθοποιός βγήκε και υπερασπίστηκε τον εαυτό του με ανάρτηση στο Instagram. 

«Σε αυτή την εποχή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που εργάζονται για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα της δέσμευσης και του πάθους που απαιτούνται για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο πλευρό των ομάδων που τα προστατεύουν. Δεν χρηματοδοτούμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται. Παραμένω προσηλωμένος στην υποστήριξη των αυτοχθόνων κοινοτήτων της Βραζιλίας, των τοπικών κυβερνήσεων, των επιστημόνων, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού που εργάζονται ακούραστα για την προστασία του Αμαζονίου για το μέλλον όλων των Βραζιλιάνων», έγραψε ο ηθοποιός. 

Πηγή: Μust