Τι περιέχει ο ιδανικός καφές; 11 wellness experts απαντούν

Ο καφές είναι τελικά μια έννοια που μπορείς να περιγράψεις με πολλούς τρόπους και να ευχαριστηθείς με άλλους τόσους.

Το δώρο της φύσης στον άνθρωπο; Το μεγαλύτερο κίνητρο για να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί και να αδράξεις τη μέρα; Ο καλύτερος φίλος του φοιτητή που διαβάζει για την εξεταστική; Η καλύτερη παρέα όταν συναντάς ένα φίλο μετά από καιρό και έχετε πολλά να πείτε;

Ο καφές είναι τελικά μια έννοια που μπορείς να περιγράψεις με πολλούς τρόπους και να ευχαριστηθείς με άλλους τόσους.

11 ειδικοί παρουσιάζουν πώς αντιλαμβάνονται εκείνοι τον ιδανικό καφέ.

Dr. Robin Berzin, γιατρός και ιδρυτής του Parsley Health

“Η συνταγή μου για τον ιδανικό πρωινό καφέ είναι η εξής: εσπρέσο αναμεμειγμένος με κανέλα και λάδι καρύδας, συν ή πλην μια κουταλιά από έλαιο τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου (MCT oil)”.

Valerie Agyeman, διαιτολόγος και ιδρύτρια του Flourish Heights

“Τον τελευταίο καιρό, ανυπομονώ πραγματικά για τον πρωινό μου καφέ. Για αφρό, χτυπάω λίγο γάλα αμυγδάλου και προσθέτω κανέλα και λίγο μέλι. Όλη η ζεστασιά και η χαλάρωση σε ένα φλιτζάνι, ώστε να ξεκινήσω καλά τη μέρα μου!”. 

Shizu Okusa, ιδρύτρια της Apothékary

“Ξεκινάω σχεδόν κάθε μέρα με αυτό το σούπερ κρεμώδες, ενεργειακό latte με κακάο και μέντα, που ενισχύει την ενέργεια και εξισορροπεί τις ορμόνες. Χρειάζονται συνολικά 30 δευτερόλεπτα για να τον φτιάξω και μου δίνει ισορροπημένη ενέργεια για μια ολόκληρη μέρα. Ετοιμάζω ένα φλιτζάνι γάλα βρώμης, προσθέτω 1,5 κουταλάκι του γλυκού Chill The F* Out, 1 κουταλάκι του γλυκού Maca, 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου και μια πρέζα κανέλα και απλά τα χτυπάω όλα μαζί σε μια κούπα για 10-15 δευτερόλεπτα. Έτοιμο!”.

Dr. Mona Vand, φαρμακοποιός και blogger

“Στον καφέ μου, μου αρέσει να προσθέτω κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και σπιτικό γάλα καρύδας. Αλλά στο matcha, προσθέτω είτε γάλα καρύδας είτε γάλα βρώμης. Λατρεύω την κρεμώδη υφή του γάλακτος καρύδας και ότι το γάλα καρύδας, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο έχουν φυσική γλυκύτητα χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω ζάχαρη, πράγμα που κάνει μεγάλη διαφορά”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Vand (@monavand)

Tess Brigham, ψυχοθεραπεύτρια

“Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε για μένα είναι: ΛΑΤΡΕΥΩ τον καφέ και παίρνω πολύ σοβαρά το να φτιάχνω τον καφέ μου κάθε μέρα. Με τα χρόνια έχω δοκιμάσει άπαχο γάλα, γάλα σόγιας, αμυγδάλου, ακόμα και γάλα βρώμης, αλλά πάντα επιστρέφω στη χρήση κρέμας γάλακτος”.

Jessica Rihal, εκπαιδεύτρια γιόγκα και διαλογισμού

“Πειραματίζομαι με την προσθήκη διαφορετικών συμπληρωμάτων στον καφέ μου, αλλά τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω έναν συνδυασμό reishi, maca και CBD. Νιώθω ότι αυτός ο συνδυασμός με βοηθά να νιώθω πιο ήρεμη και να έχω μεγαλύτερης διάρκειας ενέργεια. Τα Σαββατοκύριακα ή τα βράδια που δεν έχω διάθεση για καφεΐνη, συνήθως το φτιάχνω με τσάι μέντας αντί για καφέ για μια πιο χαλαρωτική επιλογή”.

Lo Bosworth, Ιδρύτρια και CEO της Love Wellness

“Τελευταία, φτιάχνω έναν παγωμένο καφέ με πρωτεΐνες. Τον φτιάχνω με καφέ, κρέμα γάλακτος (συνήθως χρησιμοποιώ μισή και μισή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου), σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας, σπόρους chia και βούτυρο αμυγδάλου!”.

Nitika Chopra, ιδρύτρια του Chronicon

“Πρέπει να πίνω ένα latte με γάλα βρώμης με δύο στέβια κάθε πρωί, αλλιώς δεν αισθάνομαι πλήρης. Τελευταία, προσθέτω μια πρέζα κανέλα γιατί νιώθω σαν μια ιδιαίτερη απόλαυση χωρίς να προσθέτω ζάχαρη. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κάτι που αποτελεί ένα πρόσθετο μπόνους!”

Ariel Belgrave, Health & Fitness Coach και δημιουργός της μεθόδου L.E.A.N.

“Δεν πίνω καφέ, αλλά είμαι όλη η ζωή του matcha! Ο τρόπος με τον οποίο πίνω το matcha μου είναι πάνω από πάγο. Μου αρέσει να προσθέτω γάλα αμυγδάλου βανίλιας και μέλι για να ελαφρύνω την πικρή γεύση”.

Erika Polsinelli, θεραπεύτρια Kundalini Breathwork και ιδρύτρια του Evolve By Erika

“Πριν από χρόνια εγκατέλειψα τον καφέ, επειδή υπέφερα από άγχος και η καφεΐνη το ενίσχυε αυτό για μένα. Όταν λαχταρώ έναν καφέ ή ένα ζεστό νόστιμο ρόφημα, η επιλογή μου είναι ένα ελιξίριο κακάο. Είναι νόστιμο και με ξυπνάει με τη λίγη και φυσική καφεΐνη που περιέχει το κακάο”.

Η συνταγή της Erika περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Ζεσταίνεις το γάλα βρώμης σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
  • Προσθέτεις 1 – 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • Προσθέτεις 1 κομμάτι βούτυρο κακάο
  • Προσθέτεις λίγο βιολογικό εκχύλισμα βανίλιας
  • Προσθέτεις ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Προσθέτεις μια σταγόνα σιρόπι αγαύης”

Dr. Poonam Desai, γιατρός

“Πίνω τον καφέ μου χωρίς πρόσθετα. Ο μαύρος καφές έχει πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών παθήσεων, όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο”. 

Διαβάστε ακόμη:

Οδηγίες προς τους ναυτιλομένους των πρώτων ραντεβού

500 Days of Summer: 13 χρόνια αργότερα γιατί ακόμη θεωρούμε ότι η villain της υπόθεσης ήταν η Summer;

Πηγή: Savoirville
TAGS: καφές