Danny Masterson: Για δύο βιασμούς καταδικάστηκε ο ηθοποιός - Αντιμετωπίζει ποινή ισοβίων

H δίκη του 47χρονου ηθοποιού, που είναι υψηλόβαθμο μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα ισόβια είναι ο διάσημος ηθοποιός και DJ Ντάνι Μάστερσον, ο οποίος καταδικάστηκε για το βιασμό δύο γυναικών την περίοδο 2001 – 2003. Η δίκη του 47χρονου ηθοποιού που είναι υψηλόβαθμο μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ μετά τις κατηγορίες ότι η Εκκλησία είχε προσπαθήσει να αποθαρρύνει τις καταγγέλουσες και να τον προστατεύσει.

Τα θύματα είχαν αφήσει στις καταθέσεις τους σαφείς αιχμές για τις πρακτικές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, λέγοντας ότι μετά τις καταγγελίες για τον βιασμό τους τις παρακολουθούσαν, τις απειλούσαν και τις φωτογράφιζαν παρά τη θέλησή τους.

Οι αρμόδιες Αρχές του Λος Άντζελες είχαν κατηγορήσει τον Μάστερσον το 2020 που είναι γνωστός από το ρόλο του στο αμερικανικό σίριαλ sitcom «That ’70s Show», για τον βιασμό τριών νεαρών γυναικών με χρήση βίας ή απειλών. Συγκεκριμένα, ο Μάστερσον είχε καταγγελθεί ότι βίασε μια 23χρονη γυναίκα το 2001, μια 28χρονη στις αρχές του 2003 και ακόμη μία 23χρονη γυναίκα στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Οι καταγγελίες έγιναν την περίοδο που ήταν στο αποκορύφωμά του το κίνημα #Μe Too στο Χόλιγουντ και είχαν προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου και των media.

Μετά την ακύρωση της πρώτης δίκης τον περασμένο Νοέμβριο λόγω κακοδικίας ο 47χρονος ηθοποιός απαλλάχθηκε για τη μία καταγγελία και καταδικάστηκε για τους άλλους δύο βιασμούς. Η επανάληψη της δίκης διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα και οι ένορκοι χρειάστηκε να διαβουλευτούν μια εβδομάδα προτού τον βρουν ένοχο για δύο κατηγορίες βιασμού.

Ο Μάστερσον, ο οποίος συνοδευόταν από την επίσης διάσημη σύζυγό του Μπιζού Φίλιπς, τέθηκε υπό κράτηση μετά την ετυμηγορία και πλέον αντιμετωπίζει από 30 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Οι βιασμοί φέρονται να έλαβαν χώρα στο απόγειο της φήμης του, όταν πρωταγωνιστούσε στο πλευρό των Άστον Κούτσερ, Μίλα Κούνις, Τόφερ Γκρέις και Λόρα Πρίπον στην τηλεοπτική σειρά «That ’70s Show». O ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δίκης αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η ιδιότητά του ως μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας δημιουργούσε αρνητικό κλίμα εις βάρος του.

Πηγή: ertnews