Τροχαίο στη Βουλή: Εγκεφαλικά νεκρός ο 23χρονος- Η οικογένειά του θα δωρίσει τα όργανά του

Εγκεφαλικά νεκρός θεωρείται ο 23χρονος δικυκλιστής μετά τη σφοδρή σύγκρουση έξω από τη Βουλή. 

Παρά τον πόνο της η οικογένεια αποφασίζει αμέσως να δωρίσει τα όργανα του 23χρονου, χαρίζοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Μιλώντας χθες στον Alpha η μητέρα του άτυχου νέου συγκλονίζει. «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι...τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανα του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανα του να είναι νέα παιδιά ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν.

Η ώρα ήταν 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο άτυχος οδηγός ανέβαινε την Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, όταν ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος στρίβει για να μπει αριστερά στη Βουλή και συγκρούεται με τον μοτοσυκλετιστή.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που ο 23χρονος είναι στο οδόστρωμα και του δίνουν τις πρώτες βοήθειες, αστυνομικός διαπλικτίζεται με υπάλληλο ντελίβερι και μάλιστα γράφει κλήση γιατί δεν φορούσε κράνος.

Καταδικαστέα χαρακτήρισε την συμπεριφορά του αστυνομικού ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας, ενώ έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.  

«Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Την συμπαράστασή της στην οικογένεια του άτυχου 23χρονου εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, διαβεβαιώνοντας για πλήρη έρευνα του περιστατικού.
 

Πηγή: skai.gr