Πρόεδρος Κομμωτών Θεσσαλονίκης: Χίλιοι κομμωτές κουρεύουν παράνομα σε σπίτια

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα για κούρεμα κατ’ οίκον ενόψει των εορτών με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλο Κολοβό να «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για διασπορά του ιού στα σπίτια των πολιτών.

Τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των κομμωτηρίων με τους ειδικούς επιστήμονες να βάζουν «φρένο» στην κυβέρνηση για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, γι’ αυτό και μέχρι την Παρασκευή θα κριθεί για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο. Η είδηση ωστόσο ότι ενδέχεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια προκάλεσε… φρενίτιδα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενόψει των εορτών σπεύδουν να δρομολογήσουν από τώρα ραντεβού με κομμωτές -όταν και αν ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία, προκειμένου ο νέος χρόνος να τους βρει… περιποιημένους.

Ο ορυμαγδός μηνυμάτων που λαμβάνουν καθημερινά οι κομμωτές και το lockdown σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλο Κολοβό, έχει οδηγήσει στην παρανομία 1.000 κομμωτές της πόλης.

«Πηγαίνουν με τα βαλιτσάκια τους στα σπίτια και κουρεύουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και η παραοικονομία ακμάζει εις βάρος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο κ. Κολοβός, προσθέτοντας μάλιστα ότι στην αρχή ήταν μόνο οι πλανόδιοι κομμωτές, ενώ μετά και το δεύτερο lockdown βγαίνουν στον δρόμο και επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά.

«Αδιαφορία της κυβέρνησης, αυτά μας είπε η αστυνομία» 

Ο κ. Κολοβός κατηγορεί την κυβέρνηση για την «αδιαφορία» που έχει επιδείξει στο συγκεκριμένο πρόβλημα του κλάδου, εξηγώντας παράλληλα ότι αν και κατήγγειλε στην αστυνομία τη συγκεκριμένη μέθοδο, η απάντηση που έλαβε από τον διοικητή ήταν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, προτείνοντάς του μεθόδους για να συγκεντρώσει αποδείξεις ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν. «Είναι επικίνδυνο να πηγαίνει κάποιος σε 10 σπίτια την ίδια μέρα. Από τους 1.000 συνολικά, 100-200 δεν θα έχουν κολλήσει κάπου κορωνοϊό με τόση έκθεση;», διερωτάται ο πρόεδρος του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι βάσει στατιστικών είναι λογικό να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο το 73% των πελατών επιλέγει να βάφει μαλλιά στο σπίτι.

«Βάλε με πρώτο για ραντεβού»

Η επικείμενη επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αποτελεί μία από τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, με πολλούς εξ’ αυτών λόγω της… απόπειρας να κουρετούν μόνοι, ζητούν από τους ιδιοκτήτες να τους βάλουν σε σειρά προτεραιότητας ώστε να είναι περιποιημένοι στις γιορτές. Ο ιδιοκτήτης κουρείου στην Δελφών Γιάννης Αράπογλου μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι αν αυτή τη στιγμή άνοιγαν τα κουρεία, θα είχαν κλεισμένα ραντεβού για δύο εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι μικρότερες ηλικίες πιέζουν για ραντεβού στα κουρεία, με τον κ. Αράπογλου να επισημαίνει πως η υγεία έχει προτεραιότητα από οτιδήποτε άλλο. «Τους εξηγώ ότι δεν είναι στο χέρι μου ούτως ή άλλως το άνοιγμα των επιχειρήσεων και εκείνοι συνεχώς ζητούν να μπουν πρώτοι για ραντεβού, την πρώτη μέρα που θα ανοίξουμε το μαγαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αράπογλου.

Πηγή: thesstoday