Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου 2019, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων οργανώνει και συμμετέχει στις εξής δράσεις: 

  • Εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και  παρουσίαση της νέας Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. του τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας, στις 25 Νοεμβρίου 2019 και τοποθέτηση επί του θέματος της κ. Μαρίας Συρεγγέλα.
  • Δημιουργία και ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) για την ενημέρωση  και την πάταξη των στερεοτύπων στη νέα γενιά. 

  • Φωταγώγηση της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου 2019  μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. 
  • Διανομή φυλλαδίων της Γενικής Γραμματείας και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Αστυνομίας, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 11.00 π.μ. στο σταθμό μετρό του Συντάγματος με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα έμφυλης βίας. 
  • Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (video spot) το οποίο θα προβληθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Facebook, Twitter) και στην ιστοσελίδα www.isotita.gr, με σκοπό την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
  • Αποστολή επιστολής σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας για την προσθήκη της πορτοκαλί κορδέλας  (orange ribbon) στο σήμα τους, στις 25 Νοεμβρίου 2019, με σκοπό την ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού στα θέματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας .
  • Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως  Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα και συνεργατών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε εκδηλώσεις με θέμα την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.

Το μέλλον κάθε κοινωνίας, κάθε χώρας είναι η νέα γενιά. Τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια που ετοιμάζονται να αδράξουν την κάθε ευκαιρία και να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται , περιμένουν από εμάς τη σωστή καθοδήγηση, την ενδυνάμωση και την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της ισότητας, της υπευθυνότητας , της ανάγκης σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας και της συνολικής προσπάθειας για την εξάλειψη και καταπολέμηση της βίας. 

Ας εκπαιδεύσουμε λοιπόν τα παιδιά μας να είναι υπεύθυνα απέναντι στο άλλο φύλο, να στηρίζουν τις επιλογές και τις ευκαιρίες του άλλου φύλου και μέσω της σωστής και μεθοδικής ενημέρωσης, να κατανοούν πως οι γυναίκες και οι άντρες, τα κορίτσια και τα αγόρια πρέπει να ξεκινούν από την ίδια ‘’αφετηρία’’, με τα ίδια εφόδια και δυνατότητες και κυρίως με τον ίδιο σεβασμό. Η επιτυχία των παιδιών μας είναι η επιτυχία της κοινωνίας μας. 

Πηγή: skai.gr