Μυτιλήνη: Δημιούργησαν τη «Σκακιέρα του Κόσμου» από χαρτί και σωσίβια προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εγκαινιάστηκε στην Λέσβο, μία γιγάντια, υπαίθρια σκακιέρα από χαρτί και σωσίβια προσφύγων.

Η «Σκακιέρα του κόσμου», είναι ένα λειτουργικό έργο τέχνης, έμπνευση της υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου Φερενίκης Τσαμπαρλή, με συμβολική αξία για την ανακύκλωση υλικών και χαρτιού και το προσφυγικό.

Τα μεγάλα πιόνια ύψους 1,2 μέτρων, από το χαρτί και πεταμένα σωσίβια δημιουργήθηκαν με τη σκληρή εργασία μιας ομάδας εθελοντών από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου.

Το πρωτότυπο έργο εγκαινιάσθηκε από τον Έλληνα πρωταθλητή του 2015 στο σκάκι, Αθανάσιο Μαστροβασίλη, με ένα συμβολικό «Παιχνίδι Στρατηγικής στη Σκακιέρα του Κόσμου» που έπαιξε ο ίδιος με 12 αντιπάλους, 10 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και δυο μαθητές του Πειραματικού του Λυκείου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αγώνες σκάκι σε «κανονικές» σκακιέρες, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλήνης, Συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου και μικρών και μεγάλων σκακιστών και σκακιστριών του νησιού. 
Πηγή: skai.gr