Ιερώνυμος: Το Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων προσέφερε πολλά στον στρατό και την πατρίδα

Την έναρξη των εργασιών επετειακής εκδήλωσης, με τη συμπλήρωση 190 ετών παρουσίας στρατιωτικών ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας, κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το απόγευμα, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων καθ' όλη τη διάρκεια των 190 χρόνων του βίου του προσέφερε πολλά στον στρατό και την πατρίδα, τόσο σε ώρες μάχης όσο και ειρήνης», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Και αυτό το έκανε με αυτοθυσία, προσφορά αγώνων και αίματος και με διάφορους τρόπους, όπως με αγιαστικές πράξεις, ομιλίες και προσωπική επικοινωνία, τόσο με τους αξιωματικούς όσο και με τους οπλίτες».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «με τη σημερινή παρουσία μου θα ήθελα να σηματοδοτήσω την τιμή, την οποία οφειλετικώς και δικαίως αποδίδει η Εκκλησία μας προς όλους τους στρατιωτικούς ιερείς, οι οποίοι στο διάβα αυτό των 190 ετών στελέχωσαν το Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων και εργάσθηκαν αποδοτικά με ηρωισμό, αυτοθυσία και αγάπη προς την πατρίδα και την Εκκλησία. Και, βεβαίως, να τιμήσω όλους εσάς τους στρατιωτικούς ιερείς, που βρίσκεσθε ανάμεσά μας απόψε εδώ, τόσο τους συνταξιούχους όσο και τους εν ενεργεία, που συνεχίζετε επάξια το έργο των προκατόχων σας».

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος επαίνεσε όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης, αλλά και τους εισηγητές της, που «κοπίασαν για να εκφέρουν την ποιμαντική και επιστημονική τους πείρα, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές του θέματός μας».

Τέλος, ευχήθηκε «η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για τον εγκαινιασμό μιας νέας περιόδου αναβαθμισμένης διακονίας, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε ποιμαντικό επίπεδο, του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων επ' ωφελεία της Εκκλησίας και της πατρίδος μας».

Την επετειακή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων και η Διεύθυνση του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, κληρικών και λαϊκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ