Σε συναγερμό τέθηκε τα ξημερώματα η Λιμενική Αρχή Πειραιά, όταν πυρκαγιά ξέσπασε - υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία - σε σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ζέας, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Η φωτιά επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε 3 παρακείμενα σκάφη και, παρά την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, προκάλεσε την σταδιακή βύθιση τους, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της δομικής αστάθειας που προκλήθηκε από τις φλόγες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής διερευνά τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς.
Στη θαλάσσια περιοχή παραμένει αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και ένα περιπολικό πλωτό μέσο, ενώ έχουν αναπτυχθεί φράγματα αντιρρύπανσης για την αποφυγή πιθανής διαρροής καυσίμων ή άλλων επικίνδυνων ουσιών.
Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση για τυχόν περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Παράλληλα, οι Λιμενικές Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών απορρύπανσης και ανέλκυσης των βυθισμένων σκαφών.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.