Λαζαράτος: Αν κάτι δεν πάει καλά με τη διαδικασία αδειοδότησης το ρεζίλι θα είναι απερίγραπτο

Όλες τις παρανομίες και τις αντισυνταγματικότητας που περιλαμβάνει ο διαγωνισμός για τα κανάλια, αλλά και τον κίνδυνο γελοιοποίησης της αδειοδοτικής διαδικασίας, υπογραμμίζει σε άρθρο του ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Πάνος Λαζαράτος.

"Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών", αναφέρει ο Καθηγητής, αλλά αν το ΣτΕ τελικώς ακυρώσει το διαγωνισμό, ή αν τη "Μεγάλη Τρίτη", όπως χαρακτηρίζει την ημέρα του διαγωνισμού, κάτι δεν πάει καλά, το διεθνές ρεζίλι θα είναι απερίγραπτο και οι ευθύνες ανυπολόγιστες.

Όπως τονίζει ο κύριος Λαζαράτος, "η διαδικασία ξεκίνησε με μια κραυγαλέα αντισυνταγματικότητα και θα τελειώσει με συλλογικό εξευτελισμό των πάντων στο τραπέζι του χαρτοπαίγνιου της δημοπρασίας. Και έσεται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης."

Oπως αναφέρει ο καθηγητής, "η ηλεκτρονική διαδικασία της "Μεγάλης Τρίτης" θα είναι εν μέρει χειρόγραφη και θα συνοδευτεί από πλήθος περαιτέρω αυθαίρετων adhoc ρυθμίσεων που δεν περιγράφονται στην προκήρυξη. Οι σωματικοί έλεγχοι, τα αντίσκηνα, τα χρώματα, η τυχόν διανυκτέρευση, η συνοδεία των αστυνομικών στις τουαλέτες, ο έλεγχος από κεντρικό μόνιτορ στα πρότυπα του Big Brother και ό,τι άλλο απίστευτο προκύψει συνιστούν στοιχεία που συνδυάζουν την παρανομία (λ.χ. παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων), την γελοιότητα και την μείωση των συμμετεχόντων στη διαδικασία, οι οποίοι απορώ κυριολεκτικά πώς θα υποβάλουν τον εαυτό τους στον επερχόμενο εξευτελισμό. Το ύφος και το ήθος της προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα Ενημερώσεως προμηνύει πάντως τα χειρότερα."
Πηγή: skai.gr