Αρβανιτόπουλος: Ξεκινά η δεύτερη φάση αναδιάρθρωσης στα ΑΕΙ

Την «επόμενη ημέρα» για τα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σκιαγράφησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα -υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα- η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Το υπουργείο Παιδείας θα προωθήσει παράλληλα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι το 2013 προσελήφθησαν 454 μέλη Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ το 2014 θα προσληφθούν άλλοι 400.

Σημερα Κυριακή, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους πρυτάνεις, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη και τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι συναντάται με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο.

Το Σάββατο
ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Στη θέση του να μη χάσει τη δουλειά του κανείς διοικητικός υπάλληλος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φάνηκε να επιμένει ο κ. Πελεγρίνης, σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Πηγή: skai.gr