Αύξηση 3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, με αρνητικό πρόσημο, ωστόσο, να υπάρχει στην ένδυση- υπόδηση, στις πωλήσεις καυσίμων και στα πολυκαταστήματα.
Ειδικότερα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη- Οικιακό εξοπλισμό (12,5%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (6,9%), Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (3,9%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (2,7%) και Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό (0,6%). Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Ένδυση- Υπόδηση (3%), Πολυκαταστήματα (0,3%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,3%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 3% τον Μάρτιο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2025, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2026 σημείωσε αύξηση 0,7%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,5% τον Μάρτιο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2026.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 6,1% τον Μάρτιο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2025, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2026 σημείωσε αύξηση 4,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,2% τον Μάρτιο 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2026.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.