Gazprom: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα, παρά την απόσυρση από ΔΕΠΑ

Η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, και προτίθεται να ενισχύσει την εμπλοκή της και να διευρύνει τις συνεργασίες της στον ελληνικό ενεργειακό κλάδο, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

«Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ελληνική αγορά. Αντιθέτως, θα ενισχύσουμε την παρουσία μας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος μας. Σχεδιάζουμε να διευρύνουμε περαιτέρω την συνεργασία μας στον ενεργειακό τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Gazprom.

Τα σχόλια του κ. Μεντβέντεφ ήλθαν λίγες ώρες αφότου ο ρωσικό κολοσσός ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, σημειώνοντας πως δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η εταιρεία έως την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, αλλά και τις οφειλές που υπάρχουν προς την ΔΕΠΑ.

Εξηγώντας την απόφαση της Gazprom, ο κ. Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως η εταιρεία «συνυπολόγισε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους, και αποφάσισε να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά» για την απόκτηση της ΔΕΠΑ, τονίζοντας ωστόσο πως όλες οι καταστάσεις έχουν την «θετική και την αρνητική πλευρά».


Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Newsdesk ΣΚΑΪ