Εγκαταλελειμμένη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου θα μετατραπεί σε νέους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας – Δείτε το video

Η εξέδρα πέρασε 30 χρόνια στη Βόρεια Θάλασσα και τους τελευταίους 12 μήνες σε ολλανδικό ναυπηγείο, όπου απογυμνώθηκε, καθαρίστηκε και επισκευάστηκε πριν από την παράδοσή της

Με έναν καταρράκτη, περίπου, 10 μέτρων, περιστοιχισμένο από δέντρα και γλυπτά, αυτή η παροπλισμένη εξέδρα άντλησης πετρελαίου -450 τόνων- θα μετατραπεί σύντομα σε έναν φουτουριστικό σχέδιο ως κρεματοί κήποι της Βαβυλώνας, όπως γράφει η «Daily Mail». Η πλατφόρμα έφτασε χθες, 13 Ιουλίου 2022, στο Weston-super-Mare, στο Σόμερσετ από την Ολλανδία και τώρα θα μετατραπεί σε μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με την ονομασία «See Monster».

Η κατασκευή θα εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και όταν ολοκληρωθεί θα έχει αστραφτερές κλίμακες, που θα σχηματίζονται από 6.000 κινούμενα κομμάτια, μια σειρά από γλυπτά, ένα καθιστό αμφιθέατρο και στούντιο εκπομπής. Θα βρίσκεται στην παραλία από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, οπότε θα αποσυναρμολογηθεί και θα ανακυκλωθεί.

Η πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου

Η εξέδρα πέρασε 30 χρόνια στη Βόρεια Θάλασσα και τους τελευταίους 12 μήνες σε ολλανδικό ναυπηγείο, όπου απογυμνώθηκε, καθαρίστηκε και επισκευάστηκε πριν από την παράδοσή της.

Το έργο ήταν ιδέα της εταιρείας «Newsubstance», ο ιδρυτής του οποίου, Patrick O'Mahony, δήλωσε: «Παίρνουμε αυτά τα θηρία που είχαν μια μορφή ζωής και τα μετατρέπουμε σε κάτι νέο».

Πηγή: skai.gr