Ηλιακά παγκάκια στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (pics)

Ηλιακά παγκάκια στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (pics)

Στην τεχνολογική ανάπτυξη της πόλης προχωρά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, καθώς δύο «έξυπνα» παγκάκια περιμένουν πλέον τους δημότες στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Αυτά τα ηλιακά παγκάκια, πέρα από τη συνηθισμένη χρήση τους, μπορούν να προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες, αφού είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες βιώσιμων πόλεων και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Τα «έξυπνα» παγκάκια χρησιμοποιούν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μέσω ηλιακών πάνελ, υποστηρίζουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών με θύρες USB, αλλά και ασύρματα, διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο με Wi-Fi, ενώ με την έλευση της νύχτας ανάβουν σε διάφορα χρώματα.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής «σφράγισε» τη συνεργασία του με το Αμερικανικό Κολλέγιο, για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεών του από μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου των σχολείων της πόλης, οι οποίοι θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την είσοδό τους στη Γυμναστική Ακαδημία και στις Στρατιωτικές Σχολές.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν την κατάλληλη προετοιμασία τους, ωστόσο θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του στίβου και του κολυμβητηρίου του Αμερικανικού Κολλεγίου. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί από τη διεύθυνση των σχολείων τους, ωστόσο θα πρέπει να τηρούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας και ο κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει ένα εβδομαδιαίο αρνητικό τεστ, για την είσοδό του στις εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ