Ο Μαρκ Χάμιλ από το «Star Wars» ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ζελένσκι - «Θα νικήσουμε την αυτοκρατορία του κακού»

Η ανακήρυξη του ηθοποιού του «Star Wars» σε πρεσβευτή της UNITED24, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησής τους 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «επιστράτευσε» τον ηθοποιό που υποδύεται τον Λουκ Σκαϊγουόκερ στην κινηματογραφική σειρά «Star Wars», Μαρκ Χάμιλ να βοηθήσει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη στρατιωτική προσπάθεια της χώρας του κατά της εισβολής στη Ρωσία.

Ο Μαρκ Χάμιλ έχει οριστεί πρεσβευτής της πλατφόρμας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την Ουκρανία, UNITED24, ανακοίνωσε η πρωτοβουλία την Πέμπτη. Ο Χάμιλ θα έχει την κατάλληλη αποστολή, να βοηθήσει στη συγκέντρωση κεφαλαίων με στόχο την αγορά drones για τον ουκρανικό στρατό.

Ο Μαρκ Χάμιλ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ζελένσκι

Η ανακήρυξη του ηθοποιού του «Star Wars» σε πρεσβευτή της UNITED24, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης των Χάμιλ και Ζελένσκι. Το στρατιωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην αγορά νέων drones και την επισκευή και αντικατάσταση παλαιότερων, με κάθε νέο μοντέλο να φέρει το όνομα ενός δωρητή, σύμφωνα με το THR.

«Το φως θα κερδίσει το σκοτάδι», είπε ο Ζελένσκι σε δήλωσή του. «Πιστεύω σε αυτό, ο λαός μας έχει εμπιστοσύνη σε αυτό. Σας ευχαριστούμε που αναλάβατε αυτή τη δύσκολη αποστολή να είστε ο πρώτος πρεσβευτής που θα βοηθήσει την Ουκρανία να συγκεντρώσει κεφάλαια για τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα υποστηρίξουν τους υπερασπιστές μας. Είναι πραγματικά σημαντικό!», πρόσθεσε.

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται drones για να προστατεύσουν τη γη τους, την ελευθερία τους και τις αξίες ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου», είπε ο Χάμιλ. «Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ενωθούμε όλοι και να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σταθεί όρθια σε αυτόν τον πόλεμο με την αυτοκρατορία του κακού», συμπλήρωσε.

Πρεσβευτές της πρωτοβουλίας έχουν οριστεί επίσης το συγκρότημα Imagine Dragons και οι ηθοποιοί Λιβ Σράιμπερ και Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Πηγή: skai.gr