Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού: Αμύθητα ποσά για σεξ επί πληρωμή σε influencers

Τη «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού των social media και των περίφημων influencers του Instagram αποκάλυψε εκπομπή του βρετανικού δικτύου BBC.  Πανέμορφες κοπέλες δέχονται καθημερινά «προσφορές» από αγνώστους για ερωτική συνεύρεση έναντι αμοιβής όπως οι ίδιες καταγγέλλουν. Μάλιστα, μια από τις κοπέλες τόνισε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν στην πράξη γίνει «κατάλογος» για τους άνδρες που θέλουν να επιλέξουν στη νέα τους κατάκτηση. 

«Πρόκειται για πορνεία πολυτελείας – είναι τρομακτικό αν σκεφτείς ότι κάποιοι στέλνουν συστηματικά μηνύματα σε δεκάδες όμορφα κορίτσια του instagram», αναφέρει χαρακτηριστικά η Τάινι Λέξι Κλάρσον μιλώντας στο BBC. Καταγγέλλει πως στα 19 της χρόνια της προτάθηκε για πρώτη φορά να συνευρεθεί με κάποιον αντί του ποσού των 20.000 λιρών.

Μετά τη συμμετοχή της σε γνωστό βρετανικό ριάλιτι ένας άλλος άνδρας της προσέφερε 50.000 λίρες για να περάσει μαζί του πέντε νύχτες στο Ντουμπάι. Μάλιστα η πρόταση περιελάμβανε συμφωνία μη δημοσιοποίησης, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που δέχονταν την πρόταση, οι λεπτομέρειες για την μεταξύ τους επαφή θα έπρεπε να μείνουν απόλυτα μυστικές.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alexa delete my Christmas lbs.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyne-Lexy (@tyne_lexy_clarson) στις

Η κοπέλα λέει πως απέρριψε την προσφορά, αλλά επισημαίνει πως «για μερικές influencers που τα οικονομικά τους δεν είναι καλά, και δεν δέχονται ακριβά δώρα η πίεση να εμφανίζονται ως ευκατάστατες τις καθιστά ευάλωτες σε τέτοιου είδους «συναλλαγές».  «Είναι πολλά λεφτά για κάποιους ανθρώπους, λεφτά που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου» σημειώνει η Κλάρσον. 

Από την πλευρά της, η Ρόζι Ουίλιαμς, επίσης συμμετέχουσα σε ριάλιτι, αναφέρει πως ένας άνδρας της προσέφερε 100.000 λίρες ετησίως, συν όλα τα ρούχα και τις τσάντες της, για να γίνει συνοδός του στο Ντουμπάι. «Αν κάνεις αυτή την δουλειά είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα. Δεν περιμένεις όμως ποτέ πως κάποιος θα θέλει να σε αγοράσει», σχολιάζει η Ουίλιαμς. «Είναι ένα θέμα που δεν θίγουμε στους κύκλους των influencers» τονίζει. 

Το BBC είδε πολλά ανήθικα μηνύματα που έλαβαν οι Influencers. Οι «προσεγγίσεις» ποικίλλουν από άνδρες που προτείνουν ευθέως σεξ, σε «ατζέντηδες» που ενεργούν για λογαριασμό ενός πλούσιου πελάτη. Μάλιστα, το βρετανικό δίκτυο έλαβε ανώνυμες γραπτές αποδείξεις από μια κοπέλα που δήλωσε ότι συμμετείχε σε ριάλιτι η οποία κατήγγειλε ότι της προσφέρθηκαν  10.000 ευρώ για σεξ ως μέρος ενός πακέτου διακοπών.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...it was here she realised that a fresh start was hers for the taking - to make her mark & leave the footprints she’s always wanted to leave 👣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie Anna Williams (@rosieawilliams) στις


Η «Ιζαμπέλ» δήλωσε πως την πρώτη φορά την πλησίασε μέσω Instagram ένας άνδρας δέκα χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν, αφότου συμμετείχε σε εκπομπή ταλέντων.

«Στην αρχή με προσέγγισε για να μου προτείνει να διαφημίσω τσάντες. Δέχτηκα, πίστευα πως θα ήταν μια ωραία συνεργασία. Θα μπορούσα να αυξήσω τους followers μου και να κερδίσω χρήματα τίμια. Ήμουν ενθουσιασμένη που τον γνώρισα. Κάποια στιγμή όμως τρώγαμε έξω και εκείνος μου πρότεινε πως αν έκανα σεξ μαζί του, θα μού έδινε τα διπλάσια χρήματα απ′ όσα μου έδινε για τις τσάντες», σχολιάζει η Ιζαμπέλ.

Η φεμινιστική οργάνωση, Object, η οποία μάχεται για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, ανέφερε πως κατανοεί τους λόγους που κάποιες  δέχτηκαν τις προσφορές.

Η επικεφαλής της οργάνωσης μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Όσες εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις δεν θέλουν να ακούσουν την λέξη πορνεία. Η πραγματικότητα όμως είναι πως πουλούν το σώμα τους για χρήματα».

Εκπρόσωποι των φορέων που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα υπογράμμισαν πως δεν είναι μόνο οι γυναίκες που δέχονται τέτοιες προτάσεις, εξηγώντας πως και διάσημοι άνδρες πέφτουν θύματα επιτήδειων, ενώ ένας επώνυμος influencer ή παίκτης ριάλιτι μπορεί να δέχεται αυτά τα μηνύματα κάθε μέρα. 

«Η οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής προσβολής δεν γίνεται ανεκτή στο Instagram και όσοι παραβιάζουν επανειλημμένα τις οδηγίες μας δεν έχουν καμία θέση στην κοινότητα», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheers to another year of being total trouble and worth every headache I give.🤣🥂 May your 2020 be blessed with bigger and better things 💫 @nazzcollectionclothing Ad

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyne-Lexy (@tyne_lexy_clarson) στις

Πηγή: skai.gr