Παραιτήθηκε εν μέσω του χάους στις πτήσεις ο νούμερο 2 στην ιεραρχία της easyJet

Easyjet αεροσκάφη

Ο Πίτερ Μπέλιου παραιτήθηκε από το πόστο του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων με την εταιρεία να λέει πως επιθυμεί να κυνηγήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες

Του Θανάση Γκαβού

Την παραίτησή του υπέβαλε το νούμερο 2 στην ιεραρχία της αεροπορικής εταιρείας easyJet Πίτερ Μπέλιου εν μέσω του συνεχιζόμενου χάους στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών στη Βρετανία και στην Ευρώπη.

Η γνωστή χαμηλού κόστους εταιρεία έχει ακυρώσει περίπου 1000 πτήσεις για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου το 6% των προγραμματισμένων πτήσεών της για αυτό το διάστημα.

Παρά πολλές είναι οι ακυρωθείσες πτήσεις και τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με ορισμένες να ματαιώνονται ακόμα και την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Το ίδιο ισχύει και με τις περισσότερες από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες, ένα πρόβλημα που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού σε εταιρείες και αεροδρόμια. Οι ελλείψεις αυτές έχουν δημιουργηθεί διότι δεν έχουν αναπληρωθεί τα κενά που δημιούργησαν οι απολύσεις εν μέσω πανδημίας.

Οι αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας και ασφαλείας στους οποίους υπόκεινται οι νεοπροσληφθέντες στον τομέα, αλλά και οι περιορισμοί στην πρόσληψη Ευρωπαίων λόγω Brexit επιδεινώνουν την κατάσταση για τη βρετανική αεροπορική βιομηχανία.

Ο κ. Μπέλιου παραιτήθηκε από το πόστο του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων με την εταιρεία να λέει πως επιθυμεί να κυνηγήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Τον περασμένο μήνα τα συνδικάτα των εργαζομένων στην easyJet είχαν κατηγορήσει τον κ. Μπέλιου για «έλλειμμα ηγεσίας» καλώντας τον να ανακτήσει τον έλεγχο.

Τα προβλήματα για τους επιβάτες της εταιρείας αναμένεται να ενταθούν εντός του Ιουλίου, καθώς τα πληρώματα καμπίνας στην Ισπανία έχουν προκηρύξει εννέα 24ωρες απεργίες μέσα στο μήνα.

Εξ τω μεταξύ, ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες ακυρώσεις πτήσεων στη Βρετανία, καθώς η κυβέρνηση έχει επιτρέψει την αλλαγή του προγράμματος πτήσεων χωρίς κυρώσεις μέχρι και την Παρασκευή. Η άδεια από την κυβέρνηση αποσκοπεί στο να περιοριστεί η ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής για το επιβατικό κοινό.

Την Κυριακή, εξάλλου, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της easyJet από το Γκάτγουϊκ του Λονδίνου προς τη Μενόρκα χρειάστηκε να συνοδευτεί στον προορισμό του από ισπανικό μαχητικό F-18, καθώς 18χρονος Βρετανός επιβάτης είχε ανεβάσει απειλή για βόμβα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός φαρσέρ, που ταξίδευε με πέντε φίλους, πέρασε τη νύχτα σε ισπανικό κρατητήριο και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: skai.gr