Ρωσία: Su-34 έπεσε σε πολυκατοικία στο Γιέισκ - Τέσσερις νεκροί και έξι αγνοούμενοι - Δείτε βίντεο

Πλάνα που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την έκρηξη που προκλήθηκε από την πτώση και καπνούς να υψώνονται στο σημείο της συντριβής

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και έξι αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τη συντριβή σήμερα το απόγευμα ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη συνοικία στη ρωσική πόλη Γεΐσκ.

Πρόκειται για ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-34 το οποίο κατέπεσε σε μια πολυκατοικία προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε σε μια περιοχή περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με το ρωσικό Interfax, το οποίο επικαλείται το τοπικό υπουργείο έκτακτης ανάγκης πέντε όροφοι της πολυκατοικίας κάηκαν ενώ οι επάνω όροφοι κατέρρευσαν και περίπου 45 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές.

Πλάνα που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την έκρηξη που προκλήθηκε από την πτώση και καπνούς να υψώνονται στο σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS η συντριβή προκλήθηκε έπειτα από φωτιά στον κινητήρα.Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επισημαίνουν ότι οι πιλότοι ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης, συμπληρώνοντας πως αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για θύματα στο έδαφος.

Στο σημείο της συντριβής βρίσκονται πυροσβέστες και ασθενοφόρα.Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ ανέφερε από την πλευρά του ότι «όλες οι μονάδες πυροσβεστικής και διάσωσης στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί για την κατάσβεση της φωτιάς».

Ποινική έρευνα για τη συντριβή

Όπως ανακοίνωσε η ερευνητική επιτροπή της χώρας,ξεκίνησε ήδη ποινική έρευνα για τη συντριβή.

«Οι στρατιωτικοί ερευνητές εξακριβώνουν τις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος», ανέφερε.

Η πόλη Γεΐσκ βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, ακριβώς απέναντι από την ουκρανική πόλη της Μαριούπολης, που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και μια μακρά πολιορκία τους πρώτους μήνες της ρωσικής επίθεσης.

Πηγή: skai.gr