Η γάτα από το καταφύγιο στο Κίεβο που έγινε viral

Ο Igor Novikov, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, μοιράστηκε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας: «Η Chloe η γάτα σε ένα καταφύγιο βομβών στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι η γάτα Chloe."

Viral έγινε η εικόνα μια γατούλας στην Ουκρανία. Στην φωτογραφία φαίνεται μια γάτα σε ένα καταφύγιο του μετρό του Κιέβου - που πλήττεται από τις ρωσικές επιθέσεις - ενώ είναι τυλιγμένη σε μια ροζ κουβέρτα.

Ο Igor Novikov, πρώην σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelensky, μοιράστηκε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας: «Η Chloe η γάτα σε ένα καταφύγιο βομβών στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι η γάτα Chloe."

Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο United24.media ανέφερε ότι η εικόνα «μεταδίδει τη διάθεση ολόκληρου του ουκρανικού έθνους».

Η εικόνα τραβήχτηκε την ίδια μέρα που ένα 9χρονο κορίτσι, η μητέρα του και μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκαν σε επίθεση ρωσικού πυραύλου στο Κίεβο.

Δεν κατάφεραν να μπουν στο καταφύγιο στο οποίο έσπευσαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι στόχευσε αμάχους ή ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου, αν και οι αεροπορικές του επιδρομές έχουν προκαλέσει καταστροφές σε ολόκληρη την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: nypost.com