Ο Τραμπ θέλει φυσική παρουσία στην τηλεμαχία: "Χάσιμο χρόνου" η εικονική!

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να συμμετάσχει εικονικά στη δεύτερη τηλεμαχία για τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι η αλλαγή αυτή «δεν είναι αποδεκτή». «Δεν κάνω εικονική τηλεμαχία» ξεκαθάρισε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα είναι χάσιμο χρόνου». 

«Δεν είναι αυτή η λογική του ντιμπέιτ. Κάθεσαι πίσω από έναν υπολογιστή και κάνεις… και μετά σε σταματάνε όποτε θέλουν », συνέχισε. Δήλωσε δε ότι «η Επιτροπή (Προεδρικών Συζητήσεων) προσπαθεί να προστατεύσει τον Μπάιντεν».

Το προεκλογικό επιτελείο του αμερικανού προέδρου είπε την Τρίτη ότι σκοπεύει να συμμετάσχει αυτοπροσώπως στο ντιμπέιτ, παρότι είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι θα συμβουλευόταν ειδικευμένους ιατρούς σχετικά με το εάν θα ήταν ασφαλές να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ με φυσική παρουσία, αλλά φάνηκε πρόθυμος να συμμετάσχει εάν συμφωνήσουν.

Η επόμενη συζήτηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εικονικά (διαδικτυακά), ανέφερε νωρίτερα σε δήλωσή της η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων. 

Αυτά τα μέτρα λαμβάνονται «για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στη δεύτερη προεδρική συζήτηση», σύμφωνα με τη δήλωση. Στις 2 Οκτωβρίου, ο Τραμπ έγινε δεκτός στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed αφότου βγήκε θετικός COVID-19. Αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 5 Οκτωβρίου, ο Τραμπ ισχυρίστηκε σε μήνυμά του ότι αισθάνεται «καλύτερα από ό, τι είχε αισθανθεί εδώ και 20 χρόνια» και κάλεσε τους Αμερικανούς «να μην φοβούνται τον COVID-19».
 

Πηγή: skai.gr