'Eπεσε «μαύρο» με τη Λίμνη των Κύκνων σε ρωσικό κανάλι που τάχθηκε κατά του πολέμου-Δείτε βίντεο

Ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας, το TV Rain σταμάτησε να εκπέμπει επ' αόριστον αφού δέχθηκε πίεση για την κάλυψη της Ουκρανίας.

Το κανάλι, γνωστό και ως Dozhd, ολοκλήρωσε την τελευταία του εκπομπή δείχνοντας το προσωπικό να αποχωρεί την Πέμπτη.

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι TV Rain (Dozhd) ανέστειλε τις δραστηριότητές του αφού έλαβε εντολή να κλείσει τις δραστηριότητές του από τις αρχές, δεδομένης της κάλυψης της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το προσωπικό του ρωσικού ειδησεογραφικού καναλιού παραιτήθηκε on air, αφού δήλωσε «όχι στον πόλεμο» στην τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή.

Οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να πάρουν θέση υπέρ της ειρήνης.

«Όχι στον πόλεμο», είπε η Νατάλια Σιντέγιεβα, μια από τις ιδρυτές του καναλιού, καθώς οι υπάλληλοι αποχώρησαν από το στούντιο.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας κατηγόρησε το κανάλι για «υποκίνηση εξτρεμισμού, πρόκληση μαζικής διατάραξης της δημόσιας ηρεμίας και ασφάλειας και ενθάρρυνσης διαδηλώσεων».

Στη συνέχεια έπαιξε βίντεο μπαλέτου «Λίμνη των Κύκνων», όπως ακριβώς έκαναν σε όλα τα κανάλια της ΕΣΣΔ όταν κατέρρευσε ξαφνικά.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει το TV Rain νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ορισμένοι από τους υπαλλήλους του σταθμού έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από φόβο για τη δική τους ασφάλεια, προστίθεται στην έκθεση.

Συνέβη τη στιγμή που το ειδησεογραφικό πρακτορείο έδωσε την τελευταία του εκπομπή στο YouTube.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν λάβει οδηγίες να δημοσιεύουν μόνο πληροφορίες που παρέχονται από επίσημες πηγές.

Επίσης, έχει απαγορευτεί στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν λέξεις όπως επίθεση, εισβολή ή πόλεμος για να περιγράψουν την κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian που επικαλείται τη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Meduza με έδρα τη Λετονία.

Πηγή: skai.gr