Η Ρωσία λανσάρει νέες εναλλακτικές μετά την αποχώρηση της Coca-Cola

Σημειώνεται ότι εκτός από την ονομασία άλλαξε, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, και η έδρα της εταιρείας και πλέον θα βρίσκεται στη Μόσχα και όχι στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η εταιρεία της Coca – Cola HBC στη Ρωσία μετονομάστηκε σε Multon Partners, ενώ την αλλαγή αυτή που σημαίνει στην ουσία το οριστικό τέλος των προϊόντων Coca – Cola στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Coca – Cola HBC, Ζόραν Μπογκντάνοβιτς σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους στις 5 Αυγούστου. Η εταιρία στο εξής θα εστιάσει στην παραγωγή και τη διανομή των τοπικών προϊόντων  Dobry, Rich and Moya Semya. Την ίδια ώρα, νέες εταιρίες από τη Ρωσία βγάζουν στην αγορά παραλλαγές των γνωστών αναψυκτικών για να καλύψουν το κενό.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Coca – Cola Company αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία, κάτι που σήμαινε ότι ο εμφιαλωτής της στην εν λόγω χώρα η θα έπρεπε επίσης να σταματήσει την παραγωγή και τη διακίνηση των σημάτων. Δεν υπάρχουν καθόλου σχέδια για επανεισαγωγή των σημάτων και των προϊόντων της The Coca – Cola Company σε καμία μορφή επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μπογκντάνοβιτς.

Τους επόμενους μήνες η Multon Partners θα εκτιμήσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθιερωθεί το σήμα, κάτι το οποίο ίσως σημαίνει κάποιες επεκτάσεις στα υφιστάμενα τοπικά σήματα. Ωστόσο, κανένα σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Coca – Cola HBC.

Σημειώνεται ότι εκτός από την ονομασία άλλαξε, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, και η έδρα της εταιρείας και πλέον θα βρίσκεται στη Μόσχα και όχι στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Αυτό που μένει να δούμε βεβαίως το επόμενο διάστημα – και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι επιπλέον ανακοινώσεις σε λίγες ώρες κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου της Coca – Cola HBC και κατά τον σχολιασμό αυτών με τους αναλυτές- είναι εάν θα κλείσουν και εργοστάσια του ομίλου στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Moscow Times, η Coca - Cola έγινε Cool Cola, η Fanta έγινε Fancy και η Sprite έγινε Street.

Η Coca – Cola HBC δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 1994 και αρχικά συμμετείχε σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Coca Cola Company, την Coca – Cola Molino Beverages Ltd. Το 2001 η Coca – Cola HBC εξαγόρασε από την Coca – Cola Company όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία, δηλαδή τα εργοστάσια και τα δικαιώματα εμφιάλωσης, ενώ το 2005 εξαγόρασε και την εταιρεία παραγωγής χυμών Multon. Σήμερα ο όμιλος Coca – Cola HBC διαθέτει στη Ρωσία 10 εργοστάσια με 60 γραμμές παραγωγής. Ο όμιλος απασχολεί στη Ρωσία περί τα 7.000 άτομα, ενώ διαθέτει στόλο 3.554 φορτηγών.

Πηγή: skai.gr