Γνωστός στις αρχές ο καμικάζι του Μάντσεστερ - Πιθανότατα είχε συνεργό

O καμικάζι που ανατινάχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ και σκόρπισε το θάνατο ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας και πιθανότατα δεν ενήργησε μόνος του δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 22χρονου βομβιστή, του Σαλμάν Αμπεντί ο οποίος γεννήθηκε στο Μάντσεστερ από Λίβυους γονείς.

«Φαίνεται πιθανό πως ο δράστης δεν λειτούργησε μόνος του και έτσι οι αρχές τώρα εξετάζουν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του περιστατικού...ώστε να είμαστε ασφαλείς» δήλωσε η Υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε αν ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές η ίδια δήλωσε πως οι αρχές δεν μπορούν να συλλαμβάνουν όλους όσους είναι ύποπτοι ενώ πρόσθεσε πως η έρευνα θα οδηγήσει σε περαιτέρω συμπεράσματα.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμβου αποκάλυψε ότι ο 22χρονος δράστης, Βρετανός λιβυκής καταγωγής, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβύη και πιθανώς στη Συρία και ότι είχε αποδεδειγμένες σχέσεις με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Από την επίθεση αυτοκτονίας στην ποπ συναυλία της Αριάνα Γκράντε 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 64 τραυματίστηκαν. Οι 20 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. 

Οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στη μέγιστη βαθμίδα του κρίσιμου, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ανησυχία της βρετανικής κυβέρνησης για ένα δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα.




Πηγή: skai.gr