Κλείσιμο

Sabah: Γερμανός πράκτορας ένας από τους συλληφθέντες για την DHKP-C

Πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) φέρεται να είναι ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία, κατά τις επιχειρήσεις εναντίον της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Ο Στέφαν Σακ Καζίνσκι, βρετανός υπήκοος με καταγωγή από την Πολωνία, φέρεται πως μετέφερε μηνύματα μεταξύ της DHKP-C και της BND αλλά και πως ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης με κεφάλαια από την Ευρώπη.

Επικαλούμενη άλλα τουρκικά ΜΜΕ, η «Sabah» αναφέρει μάλιστα πως ο Καζίνσκι εμπλέκεται σε «δραστηριότητες» της DHKP-C στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Ο Καζίνσκι συνελήφθη στον απόηχο της πολύκροτης επίθεσης της DHKP-C στα κεντρικά δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατήθηκε όμηρος ο εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου εφήβου που σκοτώθηκε από δακρυγόνο της Αστυνομίας κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, το 2013.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει τις εν λόγω πληροφορίες, ωστόσο χθες Σάββατο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεσμεύθηκε να αποκαλύψει τα πρόσωπα «στο εξωτερικό» που συνδέονται με την επίθεση στα δικαστήρια.

Η DHKP-C λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ε.Ε. και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: skai.gr