Κλείσιμο

Νέες επιπλοκές στην υγεία του Ούγκο Τσάβες

«Νέες επιπλοκές» παρουσιάστηκαν στην υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, και εκλεκτός ως διάδοχος του Τσάβεζ, Νίκολας Μαντούρο. Οι επιπλοκές έρχονται στον απόηχο της πολύπλοκης αντικαρκινικής χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μαντούρο δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του κ. Τσάβεζ, σημειώνοντας ωστόσο πως οι επιπλοκές εμφανίστηκαν στο πλαίσιο μίας αναπνευστικής λοίμωξης.

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου Τσάβεζ εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη, με επιπλοκές που παρακολουθούνται, σε μία διαδικασία που δεν στερείται κινδύνων», συμπλήρωσε ο κ. Μαντούρο, μιλώντας από την Κούβα, όπου εγχειρίστηκε και νοσηλεύεται ο κ. Τσάβεζ.

Τα σχόλια του κ. Μαντούρο υποδεικνύουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Τσάβεζ, ο οποίος δεν έχει δώσει οιοδήποτε σημείο ζωής από τις 11 Δεκεμβρίου, όταν υποβλήθηκε στην τέταρτη αντικαρκινική του επέμβαση.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν αποσαφηνίσει πως ο πρόσφατα επανεκλεγμένος πρόεδρος ενδέχεται να μην επιστρέψει εγκαίρως ώστε να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του, προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου.
Πηγή: skai.gr