NASA: Εντυπωσιακό βίντεο από τη «βόλτα» στο Διάστημα δύο αστροναυτών

Οι Cassada και Rubio κάθισαν 7 ώρες και 5 λεπτά εκτός του Διαστημικού Σταθμού, ολολκληρώνοντας τις εργασίες που είχαν αναλάβει

Οι μηχανικοί πτήσης της Expedition 68 Josh Cassada και Frank Rubio της NASA ολοκλήρωσαν τον διαστημικό περίπατό τους μετά από 7 ώρες και 5 λεπτά.

Οι Cassada και Rubio ολοκλήρωσαν τους κύριους στόχους τους, οι οποίοι ήταν να εγκαταστήσουν έναν Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Roll-Out Solar Array (iROSA) και να αποσυνδέσουν ένα καλώδιο για να εξασφαλίσουν ότι το κανάλι 1B μπορεί να επανενεργοποιηθεί. Ολοκλήρωσαν επίσης μια πρόσθετη εργασία για την απελευθέρωση αρκετών μπουλονιών για την επερχόμενη εγκατάσταση iROSA στο κανάλι τροφοδοσίας 4Α στο δοκό της θύρας.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο από τον διαστημικό περίπατο των δύο αστροναυτών: 

Ήταν ο 256ος διαστημικός περίπατος για την υποστήριξη της συναρμολόγησης, αναβάθμισης και συντήρησης του διαστημικού σταθμού και ήταν ο δεύτερος διαστημικός περίπατος και για τους δύο αστροναύτες. Οι Cassada και Rubio βρίσκονται στη μέση μιας προγραμματισμένης επιστημονικής αποστολής έξι μηνών που ζουν και εργάζονται στο εργαστήριο μικροβαρύτητας για να προωθήσουν την επιστημονική γνώση και να επιδείξουν νέες τεχνολογίες για μελλοντικές ανθρώπινες και ρομποτικές αποστολές εξερεύνησης, συμπεριλαμβανομένων σεληνιακών αποστολών μέσω του προγράμματος Artemis της NASA.

Ο επόμενος διαστημικός περίπατος στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, για να εγκατασταθεί ένα iROSA στο κανάλι τροφοδοσίας 4Α στη θύρα. Αυτό θα είναι το τέταρτο iROSA από τα έξι συνολικά που έχουν προγραμματιστεί για εγκατάσταση. Τα iROSA θα αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής ενέργειας έως και 30%, αυξάνοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού από 160 κιλοβάτ σε έως και 215 κιλοβάτ.

Πηγή: skai.gr